Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."— Transkript prezentace:

1 Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením Téma:Počítačová grafika – AutoCAD 3. Hladiny Ročník:1. – 4. Datum vytvoření:červen 2013 Název:VY_32_INOVACE_14.3.06.ICT Anotace: Práce v aplikaci pro kreslení technických výkresů – nastavení vlastností hladin. Inovativnost digitálního učebního materiálu spočívá zejména v jeho názornosti, které bylo dosaženo využitím nástroje Výstřižky operačního systému Windows 8. Díky animaci a grafické dokumentárnosti je žák tématem provázen krok za krokem, což u náročného grafického softwaru AutoCAD napomáhá lepšímu porozumění tématu. Metodický pokyn: Prezentace primárně slouží pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Kontrolní otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i pro písemné ověření jejich znalostí. Materiál vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 POČÍTAČOVÁ GRAFIKA AutoCAD 3 AutoCAD 3 HLADINY

3 Nastavení vlastností hladin Vlastnosti kreslených objektů lze nastavit předem ve správci hladin. Hladiny si lze představit jako průhledné vrstvy kladené ve výkresu na sebe. Každé vrstvě přidělíme určité vlastnosti jako jsou název, barva, typ a tloušťka čáry. Výhodou je, že jednotlivé hladiny můžeme vypínat a zobrazit tak jen určitou část výkresu, např. půdorys bez kót.

4 Příklad přidání hladiny a nastavení jejích vlastností. Otevřeme správce vlastností hladin.

5

6 Příklad přidání hladiny a nastavení jejích vlastností. Otevřeme správce vlastností hladin. Klikneme na tlačítko NOVÁ HLADINA.

7

8

9 Název Hladina1 nahradíme názvem Půdorys a zvolíme barvu Fialová. Potvrdíme tlačítkem OK. Pak můžeme hladinu zapnout na panelu rychlých změn.

10

11

12

13

14 KONTROLNÍ OTÁZKY Který nástroj lze použít pro nastavení vlastností všech kreslených objektů? Co jsou to hladiny? Jaké vlastnosti je možno přiřadit k jednotlivým hladinám? Jaké jsou hlavní výhody kreslení objektů v hladinách? Vytvořte novou hladinu, nazvěte ji Elektroinstalace a přiřaďte ji barvu Modrá.

15 Použité zdroje: LIŠKA, Jan a Jaroslav SCHWARZ. AutoCAD LT 2000 CZ: podrobná příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2000, x, 289 s. CAD. ISBN 80-722-6241-6. Autorem všech částí tohoto učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jiří Gregor. Většina obrázků je zhotovena skenováním (nástroj „Výstřižek“).


Stáhnout ppt "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."

Podobné prezentace


Reklamy Google