Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)"— Transkript prezentace:

1 Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Vkládání dokumentů ke stránkám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

2 Připojení dokumentů k webové stránce
K webovým stránkám lze připojit libovolný textový dokument, obrázek, soubor MP3 apod. Jestliže chceme soubor připojit nejdříve tlačítkem další akce (ozubené kolečko), přejdeme na “Nastavení stránky”, kde povolíme přílohy.

3 Poté ve spodní části stránky klikneme na přidat soubor a v otevřeném okně vyhledáme soubor v počítači.

4

5 Úkol č. 1 Ke stránce Čechy vložte soubor “seznam chov stanic cechy.txt” a fotografie “nasi psi_1-4”.

6 Embedding Na stránky lze také vložit dokument, prezentaci, či video tak, aby bylo viditelný přímo a nebylo nutné každý soubor zvlášť otvírat, či stahovat. Obrázky jsme již vkládali v minulých úkolech, takže se podíváme na videa, textové dokumenty a prezentace. Abychom soubory mohli vložit, je nutné si je nejdříve připravit na disku google. Otevřeme tedy disk google. Vytvoříme novou složku – “web” a do ní vložíme přiloženou prezentaci, video a textový dokument.

7

8 Úkol č. 2: Vložte text “navrh na koupi psa” na stránku “Chovatelské stanice/Důležité dokumenty/
Protože stránka “Důležité dokumenty” ještě není vytvořena, nejdříve vytvořte tuto stránku. Poté zkopírujte dokument “navrh na koupi psa” do google disku. Aby mylo možné dokument vložit na stránky, musíte ho po nahrání do google disku otevřít – tím se vám změní na formát “google dokumenty”. Původní soubor .doc můžete smazat. Nastavte soukromí (pod modrým tlačítkem “Sdílet” – na “Veřejné na webu”. Na google sites pak v režimu úprav vybereme “vložit”, “disk” a “dokument”. V dialogovém okně vybereme, jak by měl náhled vypadat.

9

10

11

12

13

14 Úkol č. 3: Stejným způsobem vložte prezentaci a video.
Na stránku “moje doga” nad dvě fotografie psa vložte přiloženou prezentaci. Pod fotografie vložte přiložené video.

15

16


Stáhnout ppt "Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)"

Podobné prezentace


Reklamy Google