Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)"— Transkript prezentace:

1 Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Tvorba nové stránky a úprava postranního panelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

2 Vytvoření nové stránky
Pro vytvoření nové stránky si vybereme ikonku stránky s + nahoře vpravo. V dialogové okně zadáme název stránky, šablonu necháme stejně na “webová stránka” a v umístění vybereme nejvyšší úroveň. V hlavní nabídce vybereme nastavení stránky – necháme zašktrlou pouze první možnost – zobrazit nadpis stránky, zbytek zůstane prázdný, a upravíme popis webové stránky. Stránku uložíme.

3

4

5

6 Úkol č. 1 Přidejte další 3 stránky (na nejvyšší úroveň).
Historie plemena / Chovatelské stanice / Moje doga

7 Řešení

8 Úkol č. 2 Ke stránce “Chovatelské stanice” přidejte dvě podstránky “Morava” a “Čechy”.

9 Řešení Klikneme na liště vlevo na “Chovatelské stanice” a na této stránce vybereme ikonu pro novou stránku. V dialogovém okně napíšeme název a vybereme “Umístit pod stránku Chovatelské stanice”.

10

11 Úkol č. 3 Ke stránce “Čechy” přidejte dvě podstránky “Praha” a “České Budějovice”.

12 Řešení Postupujeme stejným způsobem. Dáme pozor, ať stránky správně umístíme pod “Čechy”, a ne na nejvyšší úroveň. Vytvoření těchto dvou podstránek nebude na první pohled z domovské stránky patrné, ale je to nutné pro další práci s postranním panelem.

13 Úprava postranního panelu
Vytvořili jsme další dvě stránky, ale v postranním panelu nejsou vidět. Přidáme je tedy do postranního panelu a také upravíme název “Domovská stránka” na “Aktuality”. Na stránce “Domovská stránka” klikneme na ikonu tužky (vpravo nahoře) a přepíšeme na Aktuality. Uložíme. Aby se nám název aktualizoval v postranním panelu i liště, klikneme na obrázek, čímž se dostaneme na úvodní stránku.

14 Úprava postranního panelu
Tlačítkem “další akce” (ozubené kolečko) se přepneme do “Upravit rozvržení webu”. Vidíme, že můžeme upravit postranní panel (Sidebar a symbol tužky). Přejedeme myší nad postranní panel a uvidíme ikonku “navigace”. Dostaneme se do dalšího dialogového okna “Konfigurovat navigaci”. Zde můžeme zvolit kolik stránek se zobrazí a další. Vybereme automaticky uspořádat navigaci, úrovně 3 a necháme neodkliklé “Mapa webu” a “Poslední aktivita na webu”.

15

16


Stáhnout ppt "Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)"

Podobné prezentace


Reklamy Google