Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vrstvy v Adobe Photoshop I.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vrstvy v Adobe Photoshop I."— Transkript prezentace:

1 Vrstvy v Adobe Photoshop I.
Základní popis vlastností a práce s vrstvami Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Vrstvy v Adobe Photoshop I. Klíčová slova Vrstvy, vlastnosti vrstev, nástroje vrstev Předmět Technika a technologie fotografie, praktická výuka Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Práce ve vrstvách nám dovoluje pracovat s obrovskou volností
Práce ve vrstvách nám dovoluje pracovat s obrovskou volností. Od jednotlivých vrstev úprav, ke kterým se můžeme kdykoliv vrátit, až po složité koláže. Není výjimkou u komerčních, ale i tvůrčích pracích použití i několika desítek vrstev. Bez nich by tato práce byla takřka nemožná. Jednotlivým vrstvám můžeme přiřazovat různé vlastnosti a úpravy, které neovlivní jiné objekty ve vrstvách pod ní. Nebo naopak můžeme aplikovat úpravy na celou skupinu vrstev. Při použití více vrstev a složitějších úkolech je vhodné si jednotlivé vrstvy pojmenovat pro lepší orientaci v nich. Jednotlivé vrstvy můžeme také skrýt pro lepší orientaci v obraze a podobně.

4 Volby prolnutí vrstvy Nastavení viditelnosti vrstvy Náhled obsahu vrstvy Varianty uzamčení vrstvy Zobrazení základní vrstvy (pozadí) při otevření fotografie. Vrstva pozadí je automaticky zamknutá. Nedají se v ní provádět některé úpravy. Vrstvu jde odemknou dvojím poklepání levým tlačítkem myši.

5 Vzhled vrstvy úprav s maskou

6 Různé možnosti nastavení vlastností vrstvy a další práce s ní
Různé možnosti nastavení vlastností vrstvy a další práce s ní. Kliknutím pravým tlačítkem myši vyvoláme dialogové okno s vlastnostmi vrstvy.

7 Styl vrstvy (Layer Style) – Umožňuje další možnost práce s efekty dané vrstvy. Například vržení stínu objektu ve vrstvě, různé druhy záře, reliéfu, textury a podobně.

8 Různé varianty voleb prolnutí vrstvy
Různé varianty voleb prolnutí vrstvy. Jejich využití je specifické a využívá se v různých případech. Pro jejich vlastnosti je dobré si vyzkoušet, co která možnost nabízí za efekt.

9 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Vrstvy v Adobe Photoshop I."

Podobné prezentace


Reklamy Google