Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedogických pracovníků (NÚV).

2 Nastavení uživatelských práv
Ovládací panely → nástroje pro správu → místní zásady zabezpečení přiřazení uživatelských práv práva uživatelů

3 Zásady účtu nastavuje se zde:
bezpečnostní politika hesel (délka, použité znaky, doba změny zásady s uzamčením účtu práva uživatelů

4 Přístupová práva k souborům
nastavení přístupových práv k souborům a adresářům pro jednotlivé uživatele je možné nastavit jen na discích se souborovým systémem NTFS (u Windows) Standardně je nastaveno zjednodušené sdílení souborů je nutno vypnout práva uživatelů

5 Přístupová práva k souborům
Ve vlastnostech souboru nebo adresáře se objeví karta Zabezpečení zde se nastavují oprávnění pro jednotlivé uživatele a skupiny oprávnění lze povolit nebo odepřít odepření má větší váhu oprávnění se také dědí buď ze skupiny nebo od nadřízené složky podrobnější nastavení práva uživatelů

6 Přístupová práva k souborům
práva uživatelů

7 Přístupová práva k souborům
zde je podrobné nastavení přístupových práv včetně zdědění práva uživatelů

8 Přístupová práva k souborům
reálná přístupová práva včetně zděděných práva uživatelů


Stáhnout ppt "Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google