Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentaci vytvořil Jan Havlík
Advertisements

Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
Vinařství ČR Anežka Loukotová.
Zdravý životní styl základní principy.
Dům ze slaměných panelů -
Mechanizační prostředky na ochranu rostlin
Připravil: Jan Polehňa
Zemědělství ČR.
Prezentace Víno Sýkora, s.r.o.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Jméno autora: Ing. Jana Lipánová Datum vytvoření:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
VOC ZNOJMO vína originální certifikace
Složitá a slavnostní menu
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Marketing medu MUDr.Radek Hubač.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Společenské a hospodářské složky města MIKULOV I. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VÝROBA VÍNA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou piva
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
SERVIS BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO VÍNA
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Strategický partner & Arkopharma má na francouzském farmaceutickém trhu klíčovou pozici Arkopharma – jeden z hlavních evropských farmaceutických koncernů.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví M/01, Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Bakalářská práce Vypracoval: Radek Hoferek Vedoucí práce: prof. Ing. Věra Bečvářová, CSc. Brno, 2012 Podmínky rozvoje vinařského podniku v současném modelu.
Vinařský marketing Znovínu Znojmo, a. s. Eva Gargelová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vlajka Jihomoravského kraje Čtvrcený list. Horní žerďové pole modré s moravskou orlicí. Dolní žerďové pole červené se žlutým vinným hroznem s listem.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Technika obsluhy – Výroba bílého vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Podpora marketingu vín příspěvky z Vinařského fondu Josef Kotásek.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Podpora marketingu vín příspěvky z Vinařského fondu
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
Autor: Mgr. Eva Procházková
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
CHEMIE - Vlastnosti sacharidů
TELECÍ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze středním školám". Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky v SOŠ a SOU Sušice Registrační.
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
Transkript prezentace:

Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj“ „Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více“.

SONBERK Sekundární produkty vinařství - přednáška 2

SONBERK – prohlídka vinařství Sprašová vinice Sonberk, založená již ve 13. století, s ojedinělým výhledem na nejkrásnější dominantu Moravy - druhohorní pohoří Pálavy. V moravském zemském archivu jsme získali kopii listiny z roku 1522, ve které se žádá dodat víno na slavnostní tabuli Ludvíka Jagellonského. Poté bylo dodáváno na dvůr Marie Terezie. Vytváříme novodobou historii z jedinečného místa, unikátní vinice a rukopisu lidí, tvořících srdcem. Pěstujeme zejména Ryzlink rýnský, Pálavu, Tramín a Sauvignon, způsobem šetrným životnímu prostředí. Z ručně sklízených vlastních hroznů vyrábíme do 150 000 lahví bílých přívlastkových vín charakteristických výraznou ovocností, originální šťavnatostí, vysokou mineralitou Výlisnost cca 50 – 55%, prostor pro další sekundární produkty

SONBERK – prohlídka vinohradů Sonberský vinohrad se rozprostírá na ploše 40 hektarů a obklopuje budovu vinařství na úpatí vrchu Slunečná . Vinice má ideální půdní podmínky, které potvrdil i geologický výzkum realizovaný v roce 2004 za účelem určení vhodnosti odrůd. Sprašové podloží, správná nadmořská výška a výhradně jižní a jihozápadní expozice svahů Všechny vinice jsou součástí viniční tratě Sonberk. Réva je ošetřována, odlisťována a sklízena výhradně ručně, aby nedocházelo k narušování keřů a znehodnocování hroznů. Specifickou záležitostí je sklizeň, která je přísně kontrolována a redukovaná tak, aby se množství sklizených hroznů na keř pohybovalo v průměru 1 ,2 kg na keř. Hrozny jsou sklízeny v několika fázích, rozhodujícími faktory jsou u sběru ročník a kvalita. Pro určení optimální doby sklizně jsou realizovány zkušební sběry a laboratorní analýzy. Sonberk ve své vinici dodržuje koncept biodiverzity, kdy jsou mezi vinné keře vysazovány jiné rostliny podporující přirozenou rovnováhu. Součástí ekosystému sonberského vinohradu je biosad s včelími úly.

Sekundární produkty vinařství Sonberk Destiláty : 1. Název : Pálavice, Tramínovice, Muškátovice 2. Ročník 2007 3. Zpracování : odrůdový a ročníkový destilát z matolin odrůd Tramín, Muškát moravský, Pálava 4. Alkc. : 40 – 42 obj. % Prohlídka technologií, zpracování, obchod a marketing: příjem a odzrňování hroznů Lisování Kvasné nádoby pro kvašení matolin Adjustace láhve Odvoz a destilace, příjem hotových výrobků opatřených kolkem Marketing a obchod hotových výrobků

Sekundární produkty vinařství Sonberk II. Meruňkvý bio džem z bio sadu : 1. Zpracování : ing. Karger, Heliavita s.r.o. 2. Minimální trvanlivost 24 měsíců od data výroby 3. Vyrobeno 20.7.2011 4. Složení: meruňky, cukr třtinový - z kontrolovaného ekologického zemědělství 5. Hmotnost : 200g. Možná odchylka - 6% 6. Nutriční hodnoty ve 100g : Energie - 500,3 kJ/118,1 kcal / Bílkoviny 0,72g / Sacharidy / 27,9 g / Tuky 0,84g / Vláknina 2,75g Prohlídka sadu , zpracování, obchod a marketing: Kvalita a stáří stromů v sadu uprostřed Sonberku , který má 3 ha Popis úrody Sběr a odvoz meruněk , různé typy, rozbor a vyhodnocení kvality Zpracování - ručné odpeckování ,speciální třídení , zpracování : 140 kg meruněk na 100 kg meruňkového džemu Marketing a obchod hotových výrobků

Sekundární produkty vinařství Sonberk III. Med ze sonberského sadu : 1. Zpracování : Ing. Ivičič Hustopeče 2. Minimální trvanlivost 12 měsíců od data výroby 3. Vyrobeno: tři stáčky červen červenec srpen 2011 Hmotnost : 300g Prohlídka sadu , zpracování, obchod a marketing: 10 včelstev v dolní části sadu Zpracování : čirý nebo pastovaný, technologie pastování Marketing a obchod hotových výrobků

Sekundární produkty vinařství Sonberk IV. Bílá husí játra pečená a zavařená ve skle : 1. Zpracování : Řeznictví Švéda Břeclav 2. Minimální trvanlivost 6 měsíců od data výroby 3. Vyrobeno: pečení, kontrola, zavaření do skla Hmotnost : 250 g Obsah : tučná husí játra, husí sádlo 100% Výběr, zpracování, obchod a marketing:

Degustace, snoubení s pokrmy, závěr Degustace destilátů : - Muškátkovice Tramínovice

Degustace, snoubení s pokrmy, závěr Degustace meruňkového džemu: - přednáška snoubení s pokrmy, ochutnávka Degustace medu : přednáška snoubení s pokrmy, Ochutnávka a kombinace se sýry typu Grana Padana

Degustace, snoubení s pokrmy, závěr Degustace Foie Gras – pravých bílých husích jater pečených a zavařených ve skle : Snoubení s víny : slámové víno Tramín 2006, degustace Závěr , vyhodnocení a diskuze