Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Stavební zákon a územní plánování
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Pracovní skupina pro životní prostředí Tematicky související koncepční dokumenty na krajské úrovni.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Vodohospodářské aktuality
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury odbor regionální politiky oddělení regionálních agend duben 2017.
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
mapový aplikační server
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Územní plánování v ORP Pacov
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Vodohospodářské aktuality
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
PROGRAM PODPORA VÝSTAVBY A TECHNICKÉHO ZHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY VODOVODŮ A KANALIZACI II Ing. Jan žák.
Informace o závazných částech „Národního plánu povodí Dunaje“– problematika DČOV v ÚPD Informace o závazných částech „Plánu pro zvládání povodňových rizik“
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina Krajský úřad Kraje Vysočina odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství

b) odvádění a čištění odpadních vod. PRVKUK Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina je zásadní koncepční materiál kraje obsahující pro všechny obce koncepci optimálního řešení a) zásobování pitnou vodou (včetně vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod), b) odvádění a čištění odpadních vod. Navrhované řešení musí být hospodárné a musí obsahovat technicky nejvhodnější řešení. PRVKUK je podkladem mj. pro zpracování územně plánovací dokumentace, plánů oblastí (dílčích) povodí, pro činnost vodoprávního a stavebního úřadu a pro činnost obce a kraje v samostatné i přenesené působnosti.

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina PRVKUK Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina (PRVKUK) Pořízení PRVKUK a jeho aktualizace je povinností danou § 4 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích), ve znění pozdějších předpisů. Rozsah zpracování PRVKUK uvádí § 3 a 4 vyhlášky č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon o vodovodech a kanalizacích. PRVKUK zpracovávají a schvalují pro své území kraje v samostatné působnosti.

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina PRVKUK Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina Zadavatel: Kraj Vysočina Zpracovatel komplexní aktualizace PRVKUK v letech 2014 a 2015: Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor životního prostředí a zemědělství a odbor informatiky Zpracování databáze a aktualizace aplikačního softwaru PRVKUK: Hydrosoft Veleslavín s.r.o., Praha Zpracovatel původního PRVKUK (2004): AQUA PROCON s.r.o., projektová a inženýrská společnost Brno

PRVKUK Komplexní aktualizaci PRVKUK schválilo zastupitelstvo kraje dne 15. 12. 2015 usnesením č. 330/07/2015/ZK. PRVKUK je zveřejněn na krajských webových stránkách v koncepčních materiálech, přímý odkaz: http://prvk.kr-vysocina.cz/

PRVKUK

Rozsah PRVKUK (dle vyhlášky č. 428/2001 Sb.): zhodnocení současného stavu bilance potřeby pitné vody, odkanalizování a čištění odpadních vod vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod plán rozšíření a obnovy systémů zásobování pitnou vodou, odkanalizování a čištění odpadních vod (technicky i ekonomicky optimálnější řešení) plán zásobování pitnou vodou při vyhlášení krizové situace ekonomická část (náklady na realizaci plánů) časový rozvrh realizace plánů

PRVKUK obsahuje 3 základní části: Textovou část – Průvodní zpráva, Podmínky realizace (http://prvk.kr-vysocina.cz/podminky-realizace ), Karty obcí Skupinové vodovody Mapovou část – zákresy systémů vodovodů a kanalizací a souvisejících objektů a také karty obcí (využita  data 2. a 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů) Tabulkovou část – Investiční náklady dle správních území a Investiční náklady dle velikostních skupin obcí technické a ekonomické údaje

ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU – NÁVRHOVÝ STAV PRVKUK ZÁSOBOVÁNÍ PITNOU VODOU – NÁVRHOVÝ STAV rozšíření veřejných vodovodů zejména v místech, kde je nedostatečná vydatnost či kvalita vody ze zdrojů individuálního zásobování vodou a kde navrhovaná opatření jsou efektivní rekonstrukce stávajících zastaralých vodovodních systémů s ohledem na jejich stáří, vykazované ztráty vody ve vodovodní síti a kontaminaci vody, k níž v těchto systémech dochází dostavba vodovodní sítě v lokalitách, kde dosud není vybudována

PRVKUK NÁVRHOVÝ STAV v případě podání žádosti obce o dotaci na realizaci vodovodů nebo kanalizací z jakéhokoliv dotačního titulu je vždy základní podmínkou soulad požadovaného záměru s PRVKUK

ZMĚNA NÁVRHOVÉHO STAVU PRVKUK ZMĚNA NÁVRHOVÉHO STAVU jiné řešení než je navrženo - zpracovat náležité odůvodnění, proč je nové řešení výhodnější (technicky i ekonomicky) oproti původnímu řešení v PRVKUK žádosti o změnu PRVKUK se podávají na krajský úřad, OŽPZ na předepsaném formuláři – příloha č. 1 Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro zpracování, projednání a schválení změn Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina č. 16/07: přímý odkaz: http://www.kr- vysocina.cz/vismo5/dokumenty2.asp?id_org=450008&id=776 336&p2=-1 co je a co není změnou PRVKUK – nová úpravna x doplnění technologie do vodojemu

Děkujeme za pozornost PRVKUK Iva Olšanová Ing. Roman Hruda Na Kačence 402 672 01 Moravský Krumlov mobil: 606 722 583 E-Mail: roman.hruda@seznam.cz www.farmtec.cz www.euro-info.cz Ing. Vojtěch Rosický z Havlíčkova Brodu, tel. 777 032 151, e-mail poradenstvi@jihlavsko.com Iva Olšanová e-mail: olsanova.i@kr-vysocina.cz tel.: 564 602 266 Krajský úřad Kraje Vysočina odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství