Kalamitní situace - opatření

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
Stavební zákon a územní plánování
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Vznik mezinárodní smlouvy
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Právní úprava ochrany lesa
Systém kontrolní činnosti SEI
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Evropská občanská iniciativa
Vznik mezinárodní smlouvy. Etapy vzniku platné mezinárodní smlouvy 1. Sjednání textu smlouvy 2. Schválení a autentifikace textu smlouvy 3. Souhlas se.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
1 Konzultace pro starosty a místostarosty Legislativa v bytové oblasti.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Vodohospodářské aktuality
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Vodohospodářské aktuality
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Kalamitní situace - opatření
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Obecné podmínky lesy ve spoluvlastnictví více osob – žadatel je ten, který má většinový podíl nebo je zmocněn písemnou ověřenou plnou mocí dalšími spoluvlastníky.
Program na podporu lesních ekosystémů
Financování silnic II. a III. třídy
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Kalamitní situace - opatření 27.9.2017 tisková konference

Prognózy změn vegetační stupňovitosti v ČR Změny vegetační stupňovitosti jako indikátory vhodné druhové dřevinné skladby souvisí se změnami klimatu. Existují vzájemně se lišící prognózy, např.: 1990 2030 Zdroj: BUČEK Antonín, VLČKOVÁ Veronika Podle této prognózy: předpoklad navýšení podílu 1 a 2 LVS – dubového a bukodubového téměř na ½ území ČR do roku 2030

Reakce našich sousedů Bavorsko - opatření od 5.9. – alokována částka 100 mil. EUR (rozhodnutím vlády) - 3 kategorie opatření (odstranění nahodilé těžby; přestavba lesních porostů; povodně) – strategické kroky x praktické (zastavení úmyslných těžeb, uvolnění tonáží) Rakousko - opatření od 1.9. – alokována částka 18 mil. EUR (rozhodnutím MZE) - opatření pro boj s kůrovcem (asanace dřeva, zakládaní náhradních skládek, nákup nové techniky)

Současné kroky MZe ČR Opatření obecné povahy – návrh zákazu úmyslných SM a BO těžeb v ČR (v současné době běží lhůta pro uplatnění připomínek a námitek k návrhu tohoto opatření; po jejím uplynutí a vyhodnocení všech obdržených podnětů bude rozhodnuto o dalším postupu) Příprava materiálu pro Vládu ČR, který byl projednán a vzat na vědomí 25.9. 2017 Úkoly ve vztahu k LČR – narovnání smluvních vztahů; posílení vlastních kapacit pro řešení kalamitních stavů ve vlastní režii. Koordinace postupu a přijímání opatření s ostatními ministerstvy: MD – tonáže, výjimka z omezení provozu, koordinace železniční nákladní dopravy MMR – prostředky na opravu obecní infrastruktury MPO – podpora zřizování mokrých skládek Úkol pro budoucnost: podněty stran řešení kalamitních situací (mimořádných stavů) v legislativě (Lesním zákonu); zvážení účelnosti zřízení kalamitního rezervního fondu.

Usnesení vládního materiálu – úkoly pro MZe realizovat ve vztahu ke státnímu podniku Lesy České republiky, s. p. opatření k objektivizaci ekonomických parametrů aktuálně platných Smluv o provádění komplexních lesnických činností a o prodeji dříví, a to zásadně prostřednictvím transparentní veřejné zakázky realizované v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů a za podmínky, že případný negativní finanční dopad do tržeb tohoto státního podniku bude pokryt z interních zdrojů státního podniku zahájit konzultace s příslušnými ministry k přijetí odpovídajících opatření v jejich resortech pro likvidaci kalamity v lesích

Opatření Lesů ČR revize smluvních vztahů – termín do 9.10. 2017 umožnění ukončení smlouvy dohodou k 31.12.2017 (předpokladem je splnění projektu PČ; v TČ je cílem nahrazení SM a BO těžeb těžbou jiných dřevin) dřeviny SM a BO budou zadávány prostřednictvím veřejných aukcí LČR neprodleně připraví veřejnou zakázku na provádění komplexních lesnických činností a prodej dříví (provede objektivizaci velikosti soutěžních jednotek; předpokládaný termín podpisu smluv = 1.3.2018) maximalizace využití vlastních kapacit pro zpracování nahodilé těžby; příprava koncepce posílení vlastních kapacit v kalamitních oblastech

DĚKUJI ZA POZORNOST