Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba maršmalou Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Maršmalou Klíčová slova: Marshmallow (maršmalou), cukr, pěna, technologie výroby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_03
Druhy marshmallow Suroviny Výroba
Druhy marshmallow Pěnové indiánky Marshmallow pro řezání Marshmallow pro lití do škrobového pudru Zrnitý marshmallow Želé marshmallow
Suroviny na výrobu Cukr Škrobový sirup Invertní cukr Pěnotvorné přípravky – vaječný bílek želatina agar-agar bílkoviny
Výroba marshmallow Příprava cukrosirupového roztoku –svaření na Částečné ochlazení Smíchání s roztokem želatiny Šlehání hmoty Barvení Chucení Technologie je měněna podle vlastností a druhu
Marshmallow
Technologie výroby Marshmallow pro řezání nebo vytlačování – má jemnou nebo žvýkavou konzistenci, obsahuje 85 % sušiny Marshmallow lité do škrobového pudru obsahuje 70 – 75 % sušiny, je vláčný, jemný Zrnitý marshmallow – zrnitosti je dosaženo vmícháním moučkového cukru v konečné fázi šlehání
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.