SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu CZ.1.07/ / Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Matematické vzdělávání Předmět Matematika Tematický.
Advertisements

ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.
VAR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_04_32.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Charakteristika rybího masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Příprava drůbeže pečením
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.Jana Zelinková Název.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Přesnídávkové polévky
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_09_4. ročník _Podzim na polích
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Zástřihy a konečná úprava
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název prezentace (DUMu): Logaritmické rovnice
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče
MATEMATIKA Aritmetická posloupnost Příklady 2.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Předběžná příprava základních potravin
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Autor: Ing. Jitka Michálková
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Bc. Anna Hana Kučeráková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Informační a komunikační technologie Informatika
Název prezentace (DUMu): Lomená funkce
MATEMATIKA Kvadratická funkce Příklady.
Transkript prezentace:

SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie Škola SOU a ZŠ Planá Číslo projektu CZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie Tematický okruh Polévky a přílohy Název materiálu Vložky a zavářky do polévek Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_06(20) Autor Ing. Petra Pechová

Anotace Cílem prezentace je seznámit žáky s přípravou vložek a zavářek do polévek. Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce. Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.

Vložky a zavářky do polévek Ing. P. Pechová, 2012

Zavářky do polévek mohou se vařit ve vývaru často vaříme zvlášť nestejnoměrné porce rozvařily by se (zakalený vývar)

Druhy zavářek nudle (vlasové) strouhání kapání obiloviny (kroupy, vločky, rýže) noky (krupicové, máslové) knedlíčky (masové, játrové, žemlové, morkové, zvěřinové)

Vložky do polévek potraviny upravené mimo polévku vaříme ve vodní lázni, pečeme, smažíme vkládáme do polévky těsně před expedicí

Druhy vložek celestýnské nudle fritátové nudle smažený hrášek pálené koule vaječná sedlina svítek

Úkol Vyhledejte na internetových stránkách, jaké suroviny potřebujeme na přípravu domácích nudlí, játrových knedlíčků a smaženého hrášku.

Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 978-80-86706-18-4. www.office.microsoft.com