Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Jana Matěnová Datum, období kdy byl vytvořen: 8. září 2012 Název práce: Látky a tělesa Předmět, pro který je VM určen: Chemie Ročník, pro který je VM určen: 8. ročník Časová dotace: 1 vyučovací hodina Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Člověk a příroda, Chemie, 8. ročník Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: žáci využívají prezentaci k získání informací o pojmech látka těleso, v závěru je stručné opakování. Pomůcky: -

2 PŘEDMĚTY, KTERÉ NÁS OBKLOPUJÍ – FYZIKÁLNÍ TĚLESA (?)
LÁTKY A TĚLESA PŘEDMĚTY, KTERÉ NÁS OBKLOPUJÍ – FYZIKÁLNÍ TĚLESA (?)

3 Složena z různých látek Židle - ? Stůl - ?
Tělesa Složena z různých látek Židle - ? Stůl - ?

4 Tvoří tělesa různých tvarů a velikostí
Látky Tvoří tělesa různých tvarů a velikostí Sklo - ? Dřevo - ? Keramika - ?

5 Doplň tabulku látka Sklo plast keramika těleso hřebík Okno

6 Úkol: Napiš pět látek, ze kterých se skládá automobil
Napiš pět látek, ze kterých se skládá počítač Vymysli těleso, které se skládá z gumy, plastu, hliníku a skla

7 Zdroje BENEŠ, Pavel. Základy praktické chemie: pro 8. ročník ZŠ. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Fortuna, 1999, s. 79. ISBN


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google