Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch"— Transkript prezentace:

1 Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
docílíme nakypření potraviny hmota zvětší objem, vzhled, barvu

2 Šlehání řídké potraviny (vaječný bílek, smetanu ke šlehání, vejce s cukrem) zastudena (smetana, bílky) zatepla (písková hmota)

3 Tření spojování různých druhů tužších potravin
cukr a máslo, cukr se žloutky

4 Použití šlehaných a třených hmot
nejčastěji na přípravu cukrářských výrobků také příprava omáček (majonéza, holandská)

5 Kontrolní otázky: Proč šleháme a třeme hmoty?
Najděte na internetových stránkách moučníky, které se připravují šleháním nebo třením. Kterých je více?

6 Použité zdroje: ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce Technologie 1. díl. Praha: parta, 2001, ISBN


Stáhnout ppt "Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch"

Podobné prezentace


Reklamy Google