Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy."— Transkript prezentace:

1

2 ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy Název materiálu Opakování příloh Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_20(20) AutorIng. Petra Pechová

3 Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti příloh. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.

4 Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti příloh. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.

5 Test – přílohy Ing. Petra Pechová 2012

6 Mezi přílohy z brambor připravené vařením patří: Bramborová kaše Brambory na smetaně Hranolky Krokety

7 Mezi přílohy z mouky a krupice nepatří: Chlupaté knedlíky Karlovarské knedlíky Houskové knedlíky Máslové noky

8 Jaká je hmotnost jedné porce houskových knedlíků? 160 g50 – 100 g 200 g

9 Těstoviny jsou vyrobené z: Hrubé mouky, vajec a vody Hrubé mouky, vajec, vody a soli

10 Při přípravě dušené rýže dodržujeme poměr: 1 kg rýže na 1,5 litr vody 1,5 kg rýže na 1 litr vody1 kg rýže na 1 litr vody

11 Mezi přílohy z luštěnin nepatří: Rýžová kaše Hrachová kaše Šoulet Čočka nakyselo

12 Zadělávanou zeleninu nezahušťujeme: Strouhaným bramborem Omáčkou velouté Bešamelem Zásmažkou

13 Mezi jednoduché saláty nepatří: Bramborový salát Salát z červené řepy Okurkový salát Zelný salát

14 konec


Stáhnout ppt "ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy."

Podobné prezentace


Reklamy Google