Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny."— Transkript prezentace:

1

2 ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny rostlinného původu Název materiáluOpakování mlýnských výrobků Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_4.B_PV_09(20) AutorIng. Petra Pechová

3 Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti mlýnských výrobků. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.

4 Test – opakování mlýnských výrobků Petra Pechová 2012

5 Z prosa se loupáním získají: Speciální krupice Žluté jáhlyKroupy Speciální mouky

6 Rýže natural je: Divoká rýže Přírodní neleštěná rýže se zbytky slupek Rýže kulatá S menším množstvím minerálních látek

7 Pšenice obsahuje: Nejméně bílkovin Nejvíce bílkovin

8 Hrubá mouka se nejčastěji používá na: vánočky, záviny knedlíky, noky, těstoviny rohlíky, vánočky, šátečky veky, rohlíky, koláče

9 Mezi jemné pečivo patří: rohlíky, veky, dalamánky šátečky, veky, záviny housky, hřebeny suchary veky, suchary, piškoty

10 Mezi trvanlivé pečivo patří: toastový chléb perníky, sušenky, tyčinky záviny vánočky, koláče, záviny

11 Z listového těsta připravujeme: koláče, buchty, rohlíky šátečky, záviny, hřebeny záviny, buchty, vánočky

12 Konec.


Stáhnout ppt "ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny."

Podobné prezentace


Reklamy Google