Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“"— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola: Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_Te.1.07 Rozdělení pekárenské výroby Vytvořeno: Ověřeno: Třída: PE1

2 Rozdělení pekárenské výroby
Vzdělávací oblast: Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Yvona Baboráková Časový rozsah: 1 vyučovací hodina Pomůcky: notebook, projektor Klíčová slova: běžné pečivo, jemné pečivo, provalované pečivo Anotace: Materiál je určen žákům k seznámení s rozdělením pekárenské výroby a výčtem surovin na jejich výrobu.

3 Rozdělení pekárenské výroby
Běžné pečivo a) vodové b) tukové c) mléčné d) ostatní Výrobky: housky, rohlíky, veky na chlebíčky, bagety, žemle, bulky

4 Používané suroviny na výrobu BP:
mouka, voda, sůl, droždí, zlepšující přípravky, tuk

5 2) Jemné pečivo a) vánočkové b) koláčové c) provalované d) ostatní (tukové, máslové) Výrobky: mazance, vánočky, koláče (tlačené, vázané, moravské), bábovky, buchty, šátečky, ještědky

6 Používané suroviny na výrobu JP:
mouka, voda, sůl, droždí, zlepšující přípravky, tuk, cukr, mléko, náplně

7 Chleba a)   žitnopšeničný b)     pšeničnožitný c)      konzumní d)     český chléb e)     vita chléb f)      vícezrnný

8 Používané suroviny na výrobu chleba:
mouka, voda, sůl, kmín, ostatní suroviny podle druhu chleba

9 Speciální výrobky slané tyčky a preclíky, suchary, pizza

10 1. Vyjmenujte některé druhy BP.
Kontrolní otázky 1. Vyjmenujte některé druhy BP. 2. Vyjmenujte některé druhy JP. 3. Jaké suroviny se používají na výrobu pečiva?

11 1. Housky, rohlíky, veky na chlebíčky, bagety, žemle, bulky.
Správné odpovědi 1. Housky, rohlíky, veky na chlebíčky, bagety, žemle, bulky. 2. Mazance, vánočky, koláče, bábovky, buchty, šátečky, ještědky. 3. Pšeničná mouka, voda, sůl, mléko, vejce, tuk, zlepšující přípravky.

12 Použité zdroje MÜLLEROVÁ, Monika. CHROUST, František. Pečeme moderně v malých i větších pekárnách. 2.vyd.Kora, 1993, ISBN Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“"

Podobné prezentace


Reklamy Google