Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“"— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola: Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_Te.1.05 Hygiena a sanitace v pekárnách Vytvořeno: Ověřeno: Třída: PE1

2 Hygiena a sanitace v pekárnách
Vzdělávací oblast: Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Yvona Baboráková Časový rozsah: 1 vyučovací hodina Pomůcky: notebook, projektor Klíčová slova: hygiena, sanitace, generální úklid, prachové částice Anotace: Materiál je určen žákům k seznámení se zásadami hygieny a sanitace v pekařském provozu.

3 Hygiena a sanitace v pekárnách
Znečištění způsobují: Prachové částice Mastnoty Přischlé a připečené hmoty Náplně

4 Požadavky na provozní zařízení
Povrchy zařízení – hladké, omyvatelné a odolné desinfekčním prostředkům. Větrání – bez silného proudění vzduchu. Umýváme – dřezy, díže, odkládací a pracovní stoly, police a skříňky (na nádobí, mycí prostředky), obložení stěn, okna, dveře, podlahy.

5 Druhy úklidů 1) Průběžný 2) Denní 3) Týdenní 4) Generální (velký)

6 Pojmy DESINFEKCE - likvidace choroboplodných zárodků DESINSEKCE - hubení škodlivých hlodavců  DERATIZACE - hubení škodlivých hlodavců 

7 Kontrolní úkoly 1. Co všechno může v pekárně způsobit znečištění? 2. Popište, co umýváme v pekařském provozu.

8 Správné odpovědi 1. Prachové částice, mastnoty, přischlé a připečené hmoty, náplně. 2. Dřezy, díže, odkládací a pracovní stoly, police a skříňky, obložení stěn, okna, dveře, podlahy.

9 Použité zdroje http://www.deratizace.com/slovnik-pojmu/
MÜLLEROVÁ, Monika. CHROUST, František. Pečeme moderně v malých i větších pekárnách. 2.vyd.Kora, 1993, ISBN Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“"

Podobné prezentace


Reklamy Google