Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE2.16 Netradiční omáčky3 Vytvořeno:25.9. 2013 Ověřeno: 14.10. 2013 Třída:SUS2

2 PŘÍLOHY A DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:holandská omáčka Anotace: Materiál je určen k seznámení se s netradičními a méně používanými omáčkami v teplé kuchyni, zde s omáčkou holandskou.

3 NETRADIČNÍ OMÁČKY 3

4 Holandská omáčka: světlá až krémově žlutá chuť a vůně po mléce jemná omáčka zahuštěná žloutky patří do skupiny teplých omáček

5 NETRADIČNÍ OMÁČKY 3 Způsoby přípravy: 1)vývar a žloutky šleháme ve vroucí lázni do zhoustnutí po zhoustnutí přidáme plátky másla promícháme dochutíme: solí pepřem citronovou šťávou

6 NETRADIČNÍ OMÁČKY 3 2) nad párou šleháme žloutky a vývar mícháme do zhoustnutí pak přidáme rozšlehané máslo dochutíme

7 NETRADIČNÍ OMÁČKY 3 3) vodu + vývar + bílý pepř + žloutky =) šleháme do zhoustnutí ve vodní lázni pak zašleháme máslo + sůl přidáme: caienský pepř citrónovou šťávu

8 NETRADIČNÍ OMÁČKY 3 Je základem k omáčkám: Bernaise - holandská omáčka + sekaná petrželka + estragon + kerblík Maltézská - holandská omáčka + šťáva i kůra z pomeranče Mušelín - holandská omáčka + šlehaná smetana Šalvějová – holandská omáčka + vývar ze šalvěje + bílé víno

9 OPAKOVÁNÍ SUROVINY: Šlehaná smetana Kůra a šťáva z pomeranče Bílé víno a šalvěj Sekaná petrželka, estragon a kerblík OMÁČKA:

10 OPAKOVÁNÍ SUROVINY: Šlehaná smetana Kůra a šťáva z pomeranče Bílé víno a šalvěj Sekaná petrželka, estragon a kerblík OMÁČKA: Mušelín Maltézská Šalvějová Bernaise

11 Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google