Výsledky 2. výzvy Sekretariát Regionální rady NUTS II Střední Morava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
v rámci žádostí o dotace
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava 2. kolo výzvy SROP Povinné přílohy k žádosti.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Zlín III. kolo výzvy SROP PPŽ + Změny.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava 3. kolo výzvy SROP Povinné přílohy k žádosti.
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Březen 2005 Opatření 2.2. SROP Rozvoj IKT v regionech.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Michal Šperling - EUREDIS
Podpora obnovy a rozvoje venkova
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Výsledky 2. výzvy Sekretariát Regionální rady NUTS II Střední Morava Ing. Blanka Dostálová blanka.dostalova@kr-zlinsky. cz

2. Výzva – podporované priority a opatření î P 2 Regionální rozvoj infrastruktury Podopatření 2.1.1: Rozvoj regionální dopravní infrastruktury Opatření 2.2: Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech P 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření 3.1: Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech

2. Výzva - Počet předložených projektů Opatření Počet projektů ve ZK î 2. Výzva - Počet předložených projektů Opatření Počet projektů ve ZK Počet projektů v OK Podopatření 2.1.1 4 Opatření 2.2 8 19 Opatření 3.1 11 22 Celkem 45

Předkladatelé projektů î 2. Výzva - předkladatelé projektů Opatření Předkladatelé projektů Podopatření 2.1.1 OK, organizace zřizovaná krajem Opatření 2.2 Kraj, obce, obcí, krajem zřizované org., Opatření 3.1 Obce, krajem či obcemi zřizované org., NNO

î 2. Výzva – kontrola projektů ve ZK Formální kontrolou a kontrolou přijatelnosti prošlo všech 19 projektů, z nichž každý projekt požadavkům vyhověl a nebyly shledány žádné závažné nedostatky.

Hlavní chyby v projektech î Formulář ISPROFIN nebyl správně vyplněn Chyběla 2. část ISPROFINU – RA 80, 81 + 82 Nedoloženy všechny výpisy z KN nebo snímky z katastrální mapy Nevyjasněné majetkové vztahy! U 2.2 chyběl písemný souhlas pronajímatele s realizací projektu (v případě, kdy není vlastníkem žadatel) Neúplný rozpočet – nebyly zřejmé uznatelné a neuznatelné N (špatně popsány položky ve formuláři) Rozpočet v příloze se lišil s Elzou nebo rozpočet nebyl doložen na předepsaném formuláři U drobných staveb – chyběl doklad o ohlášení SÚ a čestné prohlášení žadatele, že SÚ nenařídil, že ohlášený záměr podléhá SP

Hlavní chyby v projektech î Hlavní chyby v projektech Chyběly doklady o právní subjektivitě žadatele Doklad o přidělení IČ – musí být kopie dokladu ČSÚ Nedoložen doklad o partnerství Některé přílohy nebyly originálem nebo ověřenou kopií Přílohy nebyly pevně spojené Nedoložen doklad o posouzení vlivu projektu na ŽP Žádost nebyla podepsaná statutárním zástupcem Přílohy nebyly očíslované podle podepsaného seznamu příloh Místo realizace – všechny dotčené parcely musí být popsány v Elze i SP.

î 2.1.1 – krajské silnice Opatření 2.1.1 SF (Kč) 412 337 591 Požadované prostředky ve ZK Požadované prostředky NUTS II SM 90 496 909 Z toho uspokojená potřeba Finanční prostředky 2004-2006 502 834 500 Zbylo na další výzvy 412 337 591

2.2 – informační technologie Opatření 2.2 SF (Kč) î 2.2 – informační technologie Opatření 2.2 SF (Kč) Požadované prostředky ve ZK 13 264 443 Požadované prostředky NUTS II SM 53 184 981 Z toho uspokojené požadavky ve 2. výzvě 42 721 131 Finanční prostředky 2004-2006 106 437 000 Vyčerpáno v předešlých výzvách 17 912 300 Zbylo na další výzvy 45 803 569

3.1 – rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.1 SF (Kč) î 3.1 – rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.1 SF (Kč) Požadované prostředky ve ZK 121 528 075 Požadované prostředky NUTS II SM 348 961 013 Z toho uspokojené požadavky 170 624 640 Finanční prostředky 2004-2006 212 834 000 Vyčerpáno v předešlých výzvách 40 764 600 Zbylo na další výzvy 1 444 760

î 4.2.2 – cestovní ruch Opatření 4.2.2 SF (Kč) 45 880 000 Uspokojené požadavky v 1. výzvě 39 277 500 Finanční prostředky 2004-2006 85 157 500 Zbylo na další výzvy 45 880 000

2. Výzva – zjištěné nedostatky î Studie proveditelnosti se nezaměřovala na finanční analýzu a udržitelnost, ale spíše na hodnocení socioekonomických přínosů – SP a CBA byly totožné Nesoulad mezi údaji v Elze v LF a SP Nedostatečně popsaný realizační tým, kompetence jednotlivých členů, fin. podmínky Rozpočet příliš stručný nebo zjevně nepřiměřený Nebyla dostatečně doložena potřebnost projektu

î 2. Výzva – zjištěné nedostatky Nebyly doloženy anotace ze strategií Zkušenosti s realizací – popsat všechny projekty Rozpory v nákladech – nesoulad rozpočtu, Elzy a SP Nedostatečně popsaná zvolená technologie Nebyla dostatečně popsána udržitelnost projektu

Seznam projektů doporučených RR (ZK) – 2.2 î Seznam projektů doporučených RR (ZK) – 2.2 Žadatel CN v Kč SF v Kč Body Zlínský kraj 7 814 420 5 860 815 86,83 Město Kroměříž 1 200 000 900 000 83,02 Obec Jarohněvice 1 082 465 811 848 67,46 Obec Mistřice 1 701 250 1 275 937 63,02 Obec Pozlovice 944 300 700 000 61,11 CELKEM 12 742 435 9 548 600

Seznam projektů doporučených RR – 3.1 î Seznam projektů doporučených RR – 3.1 Žadatel CN v Kč SF v Kč Body Město Uherské Hradiště 70 334 000 56 267 200 79,92 Město Uherský Ostroh 9 972 000 7 977 600 76,12 Sdružení obcí mikroregionu Vsetínsko 13 126 319 10 501 055 75,76 Oblastní charita Uherský Brod 2 800 000 2 016 000 72 Obec Tlumačov 13 182 165 10 545 732 71,14 CELKEM 109 414 484 87 307 587

î 2. výzva SROP Vybrané projekty ve ZK Opatření 2.2

Internetizace území Zlínského kraje (86,83 bodů) î 1. Zlínský kraj Internetizace území Zlínského kraje (86,83 bodů) Celkové uznatelné náklady: 7,8 mil. Kč Dotace z EU: 5,8 mil. Kč Projekt je zaměřen na zřízení, vybavení a provoz míst s veřejně přístupným internetem v knihovnách, obecních úřadech a IKT centrech a současně řeší rozšíření širokopásmového internetu ve vybraných lokalitách ZK Projektem vznikne 91 PIAP (místa s veřejně přístupným internetem) v 74 obcích kraje se 119 uživatelskými místy (počítači) PIAP budou vybavena výpočetní technikou včetně softwaru.

î 1. Zlínský kraj Dostatečně prokázána poptávka po výstupech projektu Velký komplexní projekt Inovativní řešení problému Velké množství partnerů Projekt navazuje na program VISK3

î 2. Město Kroměříž Rozvoj informačních a komunikačních technologií v Kroměříži (83,02 bodů) Celkové uznatelné náklady: 1,2 mil. Kč Dotace z EU: 900 tis. Kč Projekt snižuje bariéry v dostupnosti internetu pro obyvatele a návštěvníky města prostřednictvím infrastruktury umožňující připojení k vysokorychlostnímu internetu. Budou zřízena veřejně přístupná místa k internetu v jádru města a v místních částech Postoupky, Bílany a Těšňovice.

î 2. Město Kroměříž Žadatel poměrně zkušený Jasně popsán realizační tým projektu s vymezením kompetencí jednotlivých členů včetně finančních a technických podmínek tohoto týmu Dostatečně popsána potřebnost projektu Vhodně zvolení partneři V rámci projektu budou pořádané vzdělávací aktivity ke zvýšení informační gramotnosti Dostatečně popsaná zvolená technologie a udržitelnost

Vybudování informační sítě v obci Jarohněvice (67,46 bodů) î 3. Obec Jarohněvice Vybudování informační sítě v obci Jarohněvice (67,46 bodů) Celkové uznatelné náklady: 1 mil. Kč Dotace z EU: 0,8 mil. Kč Cílem projektu je vybudování bezdrátové sítě k internetu s možností připojení jednotlivých domácností pomocí nejmodernější technologie WIFI Na OÚ bude zřízeno centrum pro veřejný přístup k interentu

Počítačové centrum Misřice (63,02 bodů) î 4. Obec Mistřice Počítačové centrum Misřice (63,02 bodů) Celkové uznatelné náklady: 1,7 mil. Kč Dotace z EU: 1,2 mil. Kč Cílem projektu je vybudování míst s přístupem k internetu – v knihovně, OÚ, a v ŽŠ Součástí projektu je vybudování infrastruktury pro připojení k širokopásmovému internetu a pokrytí obce bezdrátovou sítí V ZŠ budou také probíhat kurzy informační a počítačové gramotnosti

î 5. Obec Pozlovice Internetizace a veřejně přístupná místa k internetu v obci Pozlovice (61,11 bodů) Celkové uznatelné náklady: 0,9 mil. Kč Dotace z EU: 0,7 mil. Kč Projekt rozšiřuje širokopásmové připojení k internetu po obci Součástí projektu je zbudování informačního centra v knihovně, další 2 veřejně přístupná místa budou vytvořena v hotelu Ogar a penzionu Hubert.

î 2. výzva SROP Vybrané projekty ve ZK Opatření 3.1

1. Město Uherské Hradiště î 1. Město Uherské Hradiště Centrum celoživotního vzdělávání Uherské Hradiště (79,92 bodů) Celkové uznatelné náklady: 70 mil. Kč Dotace z EU: 56 mil. Kč Cílem projektu je vybudování centra celoživotního vzdělávání, které zabezpečí dosažení rozvoje regionu a růstu kvality života všech obyvatel formou rozvoje lidských zdrojů v oblasti celoživotního vzdělávání, rozvojem konkurenceschopnosti pracovní síly a snižováním nezaměstnanosti.

1. Město Uherské Hradiště î 1. Město Uherské Hradiště Inovativní řešení problému regionu – revitalizace bývalých vojenských kasáren a vybudování CCV, které napomůže snížit nezaměstnanost Zkušený žadatel Dostatečně popsán realizační tým projektu včetně všech podmínek pro fungování tohoto týmu Dostatečně popsána udržitelnost Návrh projektu je jasný, proveditelný a ve všech místech provázaný

Přízámčí-středisko školy lidové tvořivosti a řemesel (76,12 bodů) î 2. Město Uherský Ostroh Přízámčí-středisko školy lidové tvořivosti a řemesel (76,12 bodů) Celkové uznatelné náklady: 10 mil. Kč Dotace z EU: 8 mil. Kč Cílem projektu je záchrana, udržení a rozvoj lidských zdrojů v oblasti lidových krojů a tradičních řemesel Moravského Slovácka V UO vzniknou dílny pro šití krojů a jejich doplňků

î 2. Město Uherský Ostroh Vazba na již schválený projekt v 1. výzvě SROP Inovativní řešení problému - snaha o zachování tradic formou předávání zkušeností X vznik nových pracovních míst Pozitivní dopad projektu na rovné příležitosti a sociální integraci Dobře popsána udržitelnost projektu

3. Sdružení obcí mikroregionu Vsetínsko î 3. Sdružení obcí mikroregionu Vsetínsko Koordinační a informační centrum (KIC) (75,76 bodů) Celkové uznatelné náklady: 13,1 mil. Kč Dotace z EU: 10,5 mil. Kč Cílem projektu je vybudování instituce vzdělávacích, koordinačních a informačních aktivit. Rekonstrukce budovy pro vzdělávání osob ohrožených sociální exkluzí

4. Oblastní charita Uherský Brod î 4. Oblastní charita Uherský Brod Domovinka – denní stacionář (72 bodů) Celkové uznatelné náklady: 2,8 mil. Kč Dotace z EU: 2 mil. Kč Cílovou skupinou jsou lidé s tělesným či mentálním postižením Rekonstrukcí budovy vznikne zařízení, kde mohou být tyto osoby umístěny po dobu, kdy jejich rodina je v zaměstnání Součástí projektu je stabilizace schopností klientů formou různých terapií

î 4. Oblastní charita Uherský Brod Inovativní řešení problému regionu Dobře prokázaná potřeba projektu Zkušený žadatel Vhodně zvolení partneři Připravený žadatel

Regionální vzdělávací, kulturní a informační centrum (71,14 bodů) î 5. Obec Tlumačov Regionální vzdělávací, kulturní a informační centrum (71,14 bodů) Celkové uznatelné náklady: 13,2 mil. Kč Dotace z EU: 10,5 mil. Kč Jedná se o vytvoření vzdělávacího, informačního a kulturního centra obce Rekonstrukcí budovy vzniknou učebny a přednáškový sál pro školení žen po MD a nezaměstnaných osob Druhým cílem je posílit kulturní rozvoj a informační gramotnost obyvatel obce formou vzdělávacích kurzů.

E-mail: blanka.dostalova@kr-zlinsky.cz, î 2. Výzva SROP Děkuji za pozornost Ing. Blanka Dostálová E-mail: blanka.dostalova@kr-zlinsky.cz, www.nuts2strednimorava.cz