Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OS-PDA,kapesní PC,komunikátorů a smartphonů Vypracoval:Petr Rabada AT3.A Pátek
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Operační systém Android
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Hybridní mobilní aplikace pro Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Příslušensví OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Štětce v Adobe Photoshop
Systémové oblasti disku
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
Operační systémy - úvod
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Základy maskování v Adobe Photoshop
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet
Písmo v Adobe Photoshop
Adobe Photoshop Lightroom
Dávkové soubory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Import fotografií v Adobe Lightroom
Uživatelská rozhraní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Spuštění OS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Adresace paměti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Linux - instalace software
Export fotografií v Adobe Lightroom
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Souborové systémy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Nový dokument v Adobe Photoshop
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedogických pracovníků (NÚV).

Historie Android, Inc. (2003) původně systém pro digitální fotoaparáty práce v utajení, vývoj založen na Linuxu silná konkurence Windows Mobile a Symbianu Apple iOS ještě nebyl v té době uveřejněn firma v roce 2005 zakoupena Googlem otevřený systém pro dodavatele nabídka od Googlu pro spolupráci Android

Vývoj Androidu 1.0 → 2008 1.1 → 2009 1.5 → 2009 „Cupcake“ widgety, rotace, video MPEG-4 a 3GP, … 1.6 → 2009 „Donut“ 2.0 → 2009 „Eclair“ více účtů, Microsoft Exchange, blesk, zoom, … 2.1 → 2010 „Eclair“ Android

Vývoj Androidu 2.2 → 2010 „Froyo“ Nexus One, JIT, Wi-Fi hotspot, Adobe Flash, … 2.3 → 2010 „Gingerbread“ nativní SIP, NFC, WebM/VP8 video, AAC audio, … přechod ze souborového systému YAFFS k ext4 3.0 → 2011 „Honeycomb“ tabletová verze, nezávislá na smartphone verzích HW akcelerace, videochat, vícejádrové CPU, ... Android

Vývoj Androidu 4.0 → 2011“Ice Cream Sandwich“ sjednocení tabletové a smartphone verze SW tlačítka, panorama foto, Face unlock WebP obrázky, HW akcelerace UI, Android Beam Wi-Fi direct, kontakty s hi-res obrázky, VPN, … 4.1 → 2012 „Jelly Bean“ obousměrné jazyky, expanzní notifikace, Chrome... 4.2 → 2012 „Jelly Bean“ Photo Sphere, více účtů, SELinux, skup. zprávy, ... Android

Instalace Androidu na PC použijeme virtuální počítač prostřednictvím VirtualBoxu. Android

Instalace Androidu na PC Z Internetu stáhneme obraz Androidu pro PC připojíme ho jako CD Android

Instalace Androidu na PC můžeme vyzkoušet jako live nebo nainstalovat Android

Instalace Androidu na PC musíme vytvořit logický disk Android

Instalace Androidu na PC v textovém režimu Android

Instalace Androidu na PC naformátujeme Android

Instalace Androidu na PC nainstalujeme zavaděč Grub Android

Instalace Androidu na PC systém pro zápis být nemusí Android

Instalace Androidu na PC systém pro zápis být nemusí Android

Instalace Androidu na PC spustíme Android

Instalace Androidu na PC zakážeme integraci myši v nastavení virtuálního počítače provedeme úvodní nastavení Android

Instalace Androidu na PC máme nainstalováno ovládání bez dotykové klávesnice nic moc Android

Instalace Androidu na PC vše funguje Android

Instalace Androidu na PC vše funguje Android