Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu."— Transkript prezentace:

1 SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Televizní karty

3 Televizní karty, též TV tunery, jsou zařízení, která umožňují sledování televizního signálu na monitoru počítače či notebooku. Hlavní výhodou většiny modelů je záznam videa do souboru, který je možné dále zpracovávat.

4 Televizní karty pro komunikaci s počítačem využívají zejména rozhraní PCI, PCI-ex a USB. Hlavním rozhraním pro komunikaci televizní karty s notebookem je rozhraní USB. Mnoho televizních karet umí také pracovat i jako FM rádio.

5 Televizní karty členíme dle signálu, který umí zpracovat. Prvním typem televizní karet jsou karty analogové, které zajišťují příjem analogového signálu. Digitální televizní karty slouží pro příjem digitálního televizního vysílání, vysílaného jako tok MPEG, k čemuž není potřeba takového výpočetního výkonu.

6 Combo karty obsahují jak digitální tak analogový tuner v jedné kartě. Výhodou combo karet jsou 2 fyzické tunery, které dovolují na analogovém tuneru sledovat například váš oblíbený televizní kanál, kdežto na tuneru digitálním lze při tom ukládat video na disk počítače. Někdy jsou také TV karty označovány jako hybridní. Disponují, stejně jak combo karty, analogovým a digitálním tunerem.

7 Součástí balení televizních karet je přiložený software (na CD), který poslouží jako průvodce zprovoznění televizního příjmu na vašem počítači či notebooku.

8 Otázky Lze zaznamenávat na PC TV signál? Pokud ano, v jakých formátech? Použijte internet. K čemu se používají v PC televizní karty? Jaké jsou základní typy televizních karet?

9 Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem.T.S. BOHEMIAsouhlasem Koláže a fotografie z archivu autora.


Stáhnout ppt "SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google