Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu."— Transkript prezentace:

1 SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Grafická karta

3 Grafická karta je komponenta počítače, která se stará o grafické výpočty a grafický výstup na monitor či jinou zobrazovací jednotku. Komunikace v dnešní době probíhá zejména přes slot PCI-Express x16, starší grafické karty využívaly slot AGP 8x.

4 Grafické karty dělíme dle dvou největších výrobců čipů na ATI a NVIDIA. Existují také karty od výrobce Matrox, které jsou určeny pro profesionální práci s grafikou.

5 Další dělení spočívá v rozhraní, pro které jsou karty určeny. Členíme je na PCI Express, AGP, výjimečně PCI.

6 Výběr grafické karty doprovází několik kritérií. Karta musí především být plně kompatibilní se základní deskou. Základní deska musí tedy disponovat stejným rozhraním jako grafická karta.

7 Samozřejmostí jsou výstupní konektory pro zobrazovací zařízení, v dnešní době se čím dál více používají digitální výstupy – DVI, HDMI, ale některé modely stále obsahují i klasický analogový VGA výstup. Případně existují různé redukce.

8 Mezi nejdůležitější parametry grafické karty patří velikost a typ paměti, šířka sběrnice, takt neboli frekvence grafického čipu a paměti. Obecně platí čím vyšší takt, tím vyšší výkon grafické karty, ovšem také za vyšší cenu.

9 Otázky Je možné poslat video z PC do více monitorů? Jaké druhy výstupů z grafických karet známe? K čemu slouží v PC grafická karta? Jaké typy grafických karet znáte? Jací jsou hlavní výrobci čipů grafických karet?

10 Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem.T.S. BOHEMIAsouhlasem Koláže a fotografie z archivu autora


Stáhnout ppt "SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google