Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adobe Photoshop Lightroom

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adobe Photoshop Lightroom"— Transkript prezentace:

1 Adobe Photoshop Lightroom
Základní popis programu Adobe Photoshop Lightroom Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Adobe Photoshop Lightroom Klíčová slova Lightroom Předmět Technika a technologie fotografie, praktická výuka Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Adobe Photoshop Lightroom spadá do takzvané Photoshop Family (rodiny photoshopu). Ovšem na rozdíl od klasického Photoshopu se jedná o program určený výhradně pro práci s fotografií (novější verze podporují i práci s videi). Adobe Lightroom je program umožňující správu fotografií, jejich úpravu, prezentaci, tisk a export na web. V jednom pracovním prostředí. Toto je velkou výhodou pro komerční fotografy, kterým se velmi zrychlí a zpřehlední postup práce od nahrání fotografie po její finální výstup.

4 Adobe Lightroom má nástroje, pracovní kroky a rozvržení pracovní plochy nastaveny tak, že na sebe všechny úkony souvisle navazují. Od prvotního importování fotografií přes jejich správu a editaci až po jejich export. Velkou výhodou Adobe Lightroomu je ovšem nedestruktivní práce s fotografií. Všechny úpravy probíhají pouze virtuálně, můžeme se tedy vracet znovu a znovu k původní fotografii bez ztráty dat.

5 Další příjemnou funkcí je propojení mezi Lightroomem a Photoshopem
Další příjemnou funkcí je propojení mezi Lightroomem a Photoshopem. Pomocí zkratky Ctrl + E se nám otevře vybraná fotografie ve Photoshopu, kde na ní můžeme dále pracovat. Při ukončení práce stačí dát uložit a všechny úpravy se přenesou do Lightroomu. Pro svou funkčnost a intuitivní řazení pracovních úkonů je Adobe Lightroom výborný i pro začínající fotografy.

6 Úvodní obrazovka programu Adobe Photoshop Lightroom

7 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Lightroom 3.3 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Adobe Photoshop Lightroom"

Podobné prezentace


Reklamy Google