Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety"— Transkript prezentace:

1 SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Tablety

3 Tablet, označován také jako Tablet PC, je plnohodnotný počítač, neboť obsahuje procesor, operační paměť a pevný disk. Popularitou tabletů se stávají dvoujádrové procesory a dokonce i SSD disky, které jsou velmi málo energeticky náročné, jelikož tablet má stejně jako notebook nabíjecí baterii.

4 K tabletu můžete připojit běžné periferie přes sběrnice, např
K tabletu můžete připojit běžné periferie přes sběrnice, např. USB, FireWire nebo dokonce i HDMI. Hlavním rozdílem mezi ním a klasickými počítači, případně notebooky, je multidotyková obrazovka a velmi vysoká mobilita.

5 Tablety pracují většinou s operačními systémy Windows 7 nebo Android
Tablety pracují většinou s operačními systémy Windows 7 nebo Android. Nechybí podpora technologie WiFi, webkamery ani portu ethernet (RJ-45). Dražší modely nepostrádají ani technologie GPS. Klávesnice tabletu je emulována softwarově na dotykový displej.

6 Při výběru tabletu budou pro vás nejspíše stěžejní dvě vlastnosti
Při výběru tabletu budou pro vás nejspíše stěžejní dvě vlastnosti. A to úhlopříčka a operační systém, kterým tablet bude disponovat. Úhlopříčka závisí pouze na vašem vkusu. Samozřejmě čím máte vyšší úhlopříčku, tím se velmi nepatrně snižuje mobilita tabletu.

7 Uživatelé Windows se nejspíše přikloní k operačnímu systému Windows, milovníci mobilních telefonů se systémem Android nejspíše k Androidu.

8 ? Otázky Podle čeho se rozdělují tablety?
Jaké operační systémy se používají u tabletů? Jaké výstupy a vstupy najdeme u tabletů? Mohu k tabletu připojit nějaká zařízení?

9 Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem.


Stáhnout ppt "SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety"

Podobné prezentace


Reklamy Google