Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adresace paměti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adresace paměti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Adresace paměti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedogických pracovníků (NÚV).

2 Jednoúlohové OS procesor pracuje v reálném módu
20 bitová adresová sběrnice -> max. 1MB operační paměti segmenty pevné velikosti 64KB vytváření adresy: obsah segmentového registru posunutý o 4bity se sečte s offsetem adresace paměti

3 Struktura paměti celý program musí být v OP
640KB 1MB OS rezidentní prog. a ovladače paměť pro uživatelský program videoram BIOS celý program musí být v OP pokud se tam nevejde má smůlu používal např. DOS adresace paměti


Stáhnout ppt "Adresace paměti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google