Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet"— Transkript prezentace:

1 SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Čtečky paměťových karet

3 Čtečky paměťových karet slouží pro čtení dat z paměťové karty
Čtečky paměťových karet slouží pro čtení dat z paměťové karty. Základní dělení čteček je na interní, externí a tzv. adaptéry.

4 Všechny typy čteček paměťových karet většinou komunikují prostřednictvím USB rozhraní (výjimečně SATA I/II nebo ExpressCard rozhraní) s tím rozdílem, že interní čtečky, na rozdíl od čteček externích, jsou určeny do klasických stolních počítačů.

5 Naopak adaptéry slouží jako redukce z jednoho formátu paměťové karty na jiný (např. z microSD na SD).

6 Paměťových karet existuje velké množství, v důsledku čehož existuje také široké spektrum čteček paměťových karet. Na trhu jsou čtečky typu ALL-IN-ONE, které podporují co možno nejvíce formátů.

7 Mezi nejznámější formáty patří SD, SDHC, MMC, Compact Flash, xD, M2, microSD a další. Pro výběr čtečky pro konkrétní typ paměťové karty se zaměřte na popis produktu!

8 Otázky K čemu se používají paměťové karty? K čemu se používá adaptér?
Jaké jsou základní typy čteček paměťových karet? K čemu se používá adaptér? Lze na paměťové kartě zabránit nechtěnému smazání dat?

9 Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem. Koláže a fotografie z archivu autora.


Stáhnout ppt "SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet"

Podobné prezentace


Reklamy Google