DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 6 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z hovězího masa Téma: Hovězí maso 4. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: 09.09.2012 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s minutkovou úpravou hovězího masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
Hovězí maso 4.
Minutková úprava svíčková – špička, střed a palec nízký roštěnec jednoduchá roštěná dvojitá roštěná – rumpsteak trojitá roštěná - entercote
bifteky krvavý středně propečený dobře propečený
svíčkové řezy - tournedos dva plátky o celkové hmotnosti 150-200g z užší části svíčkové anglická úprava je vhodné maso předem naložit
Pracovní list popište přípravu anglického bifteku a uveďte, která část svíčkové je pro tento pokrm nejvhodnější
Správné řešení připravujeme ze střední části svíčkové / je nejvyšší/ osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách, vyjmeme, výpek legírujeme máslem, navrch klademe sázené vejce
Zdroje LITERATURA: INTERNET: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 INTERNET: http://www.funny.cz/vtipne-obrazky/zvirata/vesela-krava/4600/ http://www.kamilo-culinaria.cz/category/encyklopedie/maso-encyklopedie/hovezi-maso/ http://office.microsoft.com, Galerie Office, 09.09.2012