RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Určeno pro: žáky 2.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Ekonomika Téma: Centrální banka Jméno.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář.
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
NNO Neziskový sektor v České republice Snímek 2 Tento sektor můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin 1. Nestátní neziskové organizace 2. Jiné.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
IROP předpokládaná podoba implementace.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Jsou venkovské školy horší než městské?
Úvod Podmínky provozování pro OPŽP Udržitelnost 2014+
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Dokument KAP MSK - obsah
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Členská schůze MAS Nepomuk,
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Závěrečná konference Zlín,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP
Evropský návratový fond (ENF)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Výzkum v malých a středních firmách
Pozemkové úpravy.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
Obsah veřejných rozpočtů III
Principy fungování spolku BISON
Komora sociálních podniků
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Život bez střeva , Praha.
Sociální podnikání Sociální firma.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Transkript prezentace:

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství

Partnerství a Evropská unie fenomén v rámci evropského prostoru základní princip evropské spolupráce

Partnerství a Evropská unie Nařízení Evropské komise č. 1260/1999 Článek 8 Komplementarita a partnerství Akce Společenství doplňují odpovídající vnitrostátní akce nebo k nim přispívají. Jsou připravovány v úzké spolupráci ( dále jen partnerství), mezi Komisí a členským státem společně s orgány a subjekty, které jmenuje členský stát v rámci svých vnitrostátních pravidel a běžné praxe.

Partnerství a Evropská unie Nařízení Evropské komise č. 1260/1999 Článek 8 Komplementarita a partnerství regionální a místní orgány a jiné příslušné veřejné orgány hospodářští a sociální partneři všechny ostatní příslušné subjekty v tomto rámci

Partnerství a Evropská unie Nařízení Evropské komise č. 1260/1999 Článek 8 Komplementarita a partnerství Všechny jmenované strany musí být partnery sledujícími společný cíl: příprava financování monitorování hodnocení čerpání pomoci EU

Partnerství a Evropská unie Nařízení Evropské komise č. 1159/2000 Článek 5 Partnerství a výměna zkušeností V duchu partnerství a ve společném zájmu poskytuje Evropská komise dotčeným orgánům odborné znalosti a dostupný materiál. Podporuje výměnu zkušeností….a neformální spolupráci osob pověřených poskytováním informací.

Partnerství a Evropská unie Návrh nařízení o Evropských fondech pro období 2007- 2003 ze dne 14.7.2004Č. 492 (COM 2004) – AVC 2004(0163) Článek 10 Partnerství Pomoc z fondových zdrojů bude vždy rozhodována v rámci úzké spolupráce ( dále jen partnerství), mezi Komisí a členským státem společně s orgány a subjekty, které jmenuje členský stát v rámci svých vnitrostátních pravidel a běžné praxe.

Partnerství a Evropská unie Partnerství = spolupráce společný cíl (partneři něco společně budují) společný zájem (partneři spolu chtějí pracovat) výměna zkušeností (partneři profitují ze vzájemné spolupráce) neformální spolupráce (partneři spolupracují nad rámec vytčených pravidel – rovná práva, partneři si navzájem důvěřují) společná zodpovědnost (partneři se navzájem jistí)

Partnerství a Evropská unie Výhody partnerství synergický efekt vyšší výkony, sdílení, zohlednění vzájemných potřeb transparentnost rovné postavení, společné rozhodování udržitelnost vyšší motivace, lepší klima, společné výsledky

Partnerství a Evropská unie Úskalí partnerství náročnější komunikace prodloužení lhůt, hledání přijatelných postupů náročnější administrace více subjektů = náročnější papírování vyšší riziko pravděpodobnost selhání některého subjektu

při budování partnerství Děkuji za pozornost a přeji hodně úspěchů při budování partnerství Ing. Šárka Hartychová Kontakt: harsar@mmr.cz info.rps@mmr.cz