Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP"— Transkript prezentace:

1 JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti konference Jak učit právo v 21. století? Program Teorie a praxe azylu a uprchlictví JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP

2 Teoretická a praktická část programu
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Od r. 2000, více než 100 studentů, desítky klientů Jednosemestrální teoretický předmět ukončený zkouškou 11 přednášek, přednášející z teorie i praxe, kombinace frontální výuky s diskusí, prací s případy, zakončen písemnou prací + ústní zkouškou. Navazující praxe v neziskových organizacích týdenní semináře pro osob, praktická aplikace získaných znalostí – práce s klienty, teoretická zpětná vazba + konzultace, dimenze společenské odpovědnosti profese.

3 Zapojení studentů Práce s klientem - vždy do dvojice případ:
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Práce s klientem - vždy do dvojice případ: pohovor, právní rozbor, návrh řešení, zpracování řešení. Příklad : Paní Inna ze země, kde vládne diktátor, účastnila se protivládních politických aktivit. Postup: pohovor, zjištění údajů, nahlédnutí do spisu správního orgánu, právní analýza zjištěných skutečností, návrhy dalších důkazů, diskuse, nutnost obhájit vlastní názor (podložený právními argumenty) na každotýdenním semináři, zpětná vazba vyučujících a mentorů/mentorek. Služby v kanceláři, či výjezdy do pobyt. středisek

4 Metoda Model zážitkového učení Kolbův cyklus Evropský sociální fond
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Model zážitkového učení Kolbův cyklus

5 Metoda Odlišnost od standardních předmětů
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Odlišnost od standardních předmětů V teoretické části nikoli, v praktické části ano: menší počet účastníků (výhoda i nevýhoda), práce s konkrétním klientem – ale vždy s předchozím souhlasem mentora, informace nejsou sdělovány či zprostředkovány vyučujícím – vyučující, resp. mentor pomáhá s hledáním cesty = prostor pro samostatnou práci, výuka i právních dovedností. Zpětná vazba vyučujících: možnost diskuse a zpětné vazby již v době studia, možnost opravit nepochopení, zjištění, zda studující opravdu látce rozumějí. Shoda na používání metody mezi vyučujícím a studujícím (znalost pozitiv i negativ a srozumění s nimi).

6 Přínosy a limity metody
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Přínosy - podpora v porozumění látce, samostatné práci i práci ve skupinách, hledání nových cest, rozvoj právních dovedností. Limity: Finanční a časová náročnost. Důležité je učit a učit se tak, jak je to pro nás zajímavé, ztotožnit se s pozitivy i negativy použitých metod, směřovat k utváření kvalitních právníků a právniček.

7 Děkuji za pozornost Evropský sociální fond
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP"

Podobné prezentace


Reklamy Google