Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Ročník: 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Autor: Mgr. Olga Hrabalová Pečení ryb Anotace: Prezentace uvádí technologické postupy pokrmů z rybího masa upravené pečením. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: pečení, kapr, štika, pstruh, candát, rybí filé Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 41 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TE2_14
Pečení ryb Obrázek č. 1
Příprava ryb pečením Ryby pečeme na pánvi na roštu na rožni v troubě v alobalu před pečením ryby osolíme, obalíme v mouce nebo rozšlehaných vejcích, aby se maso zpevnilo a nerozpadlo se
Příprava ryb pečením Kapr, štika, pstruh, candát pečený na kmíně ryby osolíme, okmínujeme opečeme na pánvi a můžeme dopéct v troubě do výpeku přidáme máslo
Obrázek č. 2
Příprava ryb pečením Kapr, štika, pstruh, candát na roštu s bylinkovým máslem osolené ryby pečeme na roštu nebo na pánvi podáváme s plátkem bylinkového másla můžeme použít i jiná pochoutková másla (např. hořčicové, křenové, kečupové …)
Příprava ryb pečením Rybí filé pečené na másle Rybí filé osolíme, obalíme v mouce opečeme na pánvi do výpeku přidáme máslo
Příprava ryb pečením Rybí filé na roštu osolené filé obalíme v rozšlehaných vejcích opečeme
Příprava ryb pečením Kapr po novohradsku kapra osolíme, potřeme česnekem obalíme v mouce s mletou paprikou opečeme
Obrázek č. 3 losos pečený
Obrázek č. 4 losos pečený
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Sedláčková, H., Nodl, L. a Řešátko, J. Technologie přípravy pokrmů 4.: učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy. 2., upr. vyd. Praha: Fortuna, 2009. 93 s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-7373-066-6. Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. 6. vyd. Hradec Králové: R plus, 2009. 564 s. ISBN 978-80-904093-0-9. Obrázky: č. 1 [online].[cit.2013-02-19] dostupné na www.office.microsoft.com č. 2-4 Sedláčková, H., Nodl, L. a Řešátko, J. Technologie přípravy pokrmů 4.: učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy. 2., upr. vyd. Praha: Fortuna, 2009. 93 s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-7373-066-6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.