PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

OP VVV Ostrava,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
PROFESNÍ ORIENTACE VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. Prorektor pro studium a pedagogickou činnost VŠTE.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ESF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat Tisková konference MŠMT 9. dubna
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Hlavní manažér SP Kvalita I
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích na rok 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU

POSTOJE, HODNOTY A ROLE Postoje a hodnoty Vytvářet a respektovat akademické prostředí. Zajistit sdílené poznání v pedagogické oblasti. Podporovat svobodné myšlení a tvůrčí bádání. Zajistit rovné příležitosti pro všechny. Naplňovat vnitřní uspořádání školy. Zodpovědnost za sebe a za spolupracovníky. Respektovat etickou dimenzi v jednání a konání.   Role Výchovně-vzdělávací. Vědecko-výzkumná. Vnější vztahy (třetí role) – škola – region – společnost - podnikatelské sféra. www.VSTECB.CZ

VIZE, MISE www.VSTECB.CZ Vize VŠTE je vysoká škola univerzitního typu poskytující českým a zahraničním studentům komplexní vzdělání zaměřené na výchovu profesně specializovaných techniků a ekonomů.   Mise Zkvalitňovat a dále rozšiřovat akreditace studijních programů v bakalářském a magisterském stupni studia.   Akreditovat doktorské studium, jak pro technické, tak ekonomické studijní programy. Vytvořit podmínky pro získání práv habilitačních řízení. Dosáhnout ve střednědobém (25 %) a v dlouhodobém časovém horizontu samofinancování ve výši 50 % rozpočtu VŠTE. Posilovat vztahy se soukromým a veřejným sektorem, zejména v regionu Jihočeského kraje. Vytvořit multikulturní vysokoškolské prostředí v souladu s evropskými trendy. Posilovat etiku akademického prostředí v podmínkách vysoké školy univerzitního typu. www.VSTECB.CZ

STRATEGICKÉ PRIORITY Primární priority Vzdělávání Výzkum, vývoj a tvůrčí činnost Lidské zdroje Otevřenost v rámci evropského a světového prostoru Celoživotní vzdělávání Třetí role a společenská odpovědnost Financování Podpůrné priority Inovace vnitřního systému řízení Kultivace akademického prostředí www.VSTECB.CZ

VZDĚLÁVÁNÍ www.VSTECB.CZ Strategické priority v oblasti vzdělávání 1 Profilace školy do technických studijních oborů a programů. 2 Harmonizace profilu absolventů s potřebami podnikové praxe. 3 Cílený přístup zaměřený na studenta. 4 Vnitřní systém zajištění kvality pedagogického procesu. Taktické cíle na rok 2017 definované na úrovni ústavů Ústav technicko-technologický 1 Rozšířit nabídku technických studijních programů. 2 Zajistit podporu výuky prostřednictvím centrálních laboratoří VŠTE. Ústav podnikové strategie 1 Rozšířit a zkvalitnit portfolio ekonomicky zaměřených studijních programů. Ústav znalectví a oceňování 1 Příprava a realizace výuky ve specializaci Finance podniku v rámci akreditace studijního programu Ekonomika a management. 2 Zabezpečení výuky jednoho studijního programu akreditovaného zahraniční agenturou. www.VSTECB.CZ

VÝZKUM, VÝVOJ A TVŮRČÍ ČINNOST Strategické priority v oblasti výzkumu, vývoje a tvůrčí činnosti 1 Kvalita a excelence výstupů v oblasti vědecko-výzkumné. 2 Vlastní doktorské studium akreditovaných studijních programů. 3 Vysoký standard vědecko-výzkumné infrastruktury. Taktické cíle na rok 2017 definované na úrovni ústavů Ústav technicko-technologický 1 Navázat intenzivní spolupráci se zahraničními VŠ a institucemi v oblasti vědecko-výzkumných aktivit a zkvalitnit a prohloubit spolupráci mezi podnikovou sférou a akademickou obcí VŠTE. 2 Podporovat mezinárodní mobility vědecko-výzkumných pracovníků zejména mladších věkových kategorií a zvýšit počet přijíždějících vědecko-výzkumných pracovníků na VŠTE. Ústav podnikové strategie 1 Zajistit kvantitativní a kvalitativní nárůst v oblasti tvůrčích aktivit. 2 Navázat aktivní spolupráci se zahraničními VŠ a institucemi v oblasti vědecko-výzkumných aktivit. Ústav znalectví a oceňování 1 Posílit aktivity v oblasti podávání a realizace výzkumných projektů a grantů. 2 Zintenzivnit a zkvalitnit publikační činnost. www.VSTECB.CZ

LIDSKÉ ZDROJE www.VSTECB.CZ Strategické priority v oblasti lidských zdrojů 1 Zkvalitnění kvalifikační a věkové struktury akademických pracovníků. 2 Posílení personálního zabezpečení školy zejména z interních zdrojů. 3 Zajištění kvalitního profesního a kariérového růstu všech pracovníků. Taktické cíle na rok 2017 definované na úrovni ústavů Ústav technicko-technologický 1 Zkvalitnění kvalifikační a věkové struktury akademických pracovníků Ústav podnikové strategie 1 Stabilizovat personální politiku Ústavu podnikové strategie s ohledem na akreditované studijní programy. Ústav znalectví a oceňování 1 Zajistit a podpořit kvalifikační růst akademických, výzkumných a ostatních pracovníků ústavu. www.VSTECB.CZ

OTEVŘENOST V RÁMCI EVROPSKÉHO A SVĚTOVÉHO PROSTORU Strategické priority v oblasti otevřenosti v rámci evropského a světového prostoru 1 Mezinárodní spolupráce v oblasti vzdělávání, výzkumu a společenských aktivit. 2 Otevřenost studijních programů pro zahraniční studenty. 3 Výuka stávajících studijních programů, oborů v cizím jazyce. 4 Vzájemná výměna studentů a akademických pracovníků ve vzdělávacích a vědecko-výzkumných institucích. Taktické cíle na rok 2017 definované na centrální úrovni 1 Zvýšit podíl zahraničních studentů včetně studentů ze zemí, které nejsou programovými zeměmi Erasmu+ (samoplátci). 2 Zvýšit podíl zahraničních akademických pracovníků na VSŤE a zároveň zvyšovat kvalifikaci akademických pracovníků prostřednictvím mezinárodních mobilit. 3 Zvýšit počet studentů vykonávajících odbornou praxi v zahraničí. 4 Navázat strategická partnerství v rámci programu Erasmus + s VŠ v Evropě i celosvětově. www.VSTECB.CZ

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Strategické priority v oblasti celoživotního vzdělávání 1 Rozšíření nabídky programů celoživotního vzdělávání zaměřených na regulovaná povolání a zvyšování odborné kvalifikace účastníků. Rozšíření nabídky zkoušek z profesních kvalifikací v souladu s Národní soustavou kvalifikací. 2 Realizace výuky ve studijních programech akreditovaných zahraniční agenturou. 3 Zkvalitnění a rozšíření nabídky kurzů akreditovaných předmětů ve smyslu § 60 zákona o vysokých školách pro studenty VŠTE, přípravných kurzů před nástupem ke studiu a přípravných kurzů ke státním závěrečným zkouškám v průběhu studia. Taktické cíle na rok 2017 definované na centrální úrovni 1 Rozšířit nabídku programů celoživotního vzdělávání zaměřených na manažerské dovednosti a zvyšování odborné kvalifikace účastníků na základě poptávky v regionu. 2 Realizovat výuku ve studijních programech akreditovaných zahraniční agenturou. Zajistit kvalitu výuky ve spolupráci s příslušným vysokoškolským ústavem. 3 Rozšířit a zpřehlednit nabídku kurzů akreditovaných předmětů ve smyslu § 60 zákona o vysokých školách pro studenty VŠTE. Rozšířit nabídku přípravných kurzů v průběhu studia, které budou studenty intenzivně připravovat k úspěšnému zvládnutí státní závěrečné zkoušky na VŠTE. Rozšířit nabídku mimořádného studia bakalářských a magisterských programů o nové obory akreditované na VŠTE. www.VSTECB.CZ

TŘETÍ ROLE A SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST Strategické priority v oblasti třetí role a společenské odpovědnosti 1 Nezaměstnanost absolventů v jednotlivých sledovaných obdobích. 2 Podpora spin-off firem. Taktické cíle na rok 2017 definované na centrální úrovni 1 Podpořit trend snižování nezaměstnanosti absolventů. 2 Realizace absolventského programu v rámci funkčního klubu absolventů. 3 Řešit zvýšení konkurenceschopnosti absolventů na trhu práce. 4 Vytvořit příznivé podmínky pro nově začínající firmy – start up. 5 Zvýšit image VŠTE zejména v rámci Jihočeského regionu. www.VSTECB.CZ

FINANCOVÁNÍ www.VSTECB.CZ Strategický cíl – Provoz 1 Dosažení nárůstu vlastních zdrojů provozních prostředků, a to na hranici 25 % z celkového obratu při zachování hodnoty příspěvků na provoz poskytovaných MŠMT minimálně na úrovni roku 2015. Taktický cíl na rok 2017 definovaný na centrální úrovni – Provoz 1 Dosažení nárůstu vlastních zdrojů provozních prostředků, a to na hranici 22 % z celkového obratu při zachování hodnoty příspěvků na provoz poskytovaných MŠMT minimálně na úrovni roku 2015. Strategický cíl – Investice 1 Zajištění investičních prostředků na minimální úrovni 500 mil. Kč k rozvoji materiálně-technického zázemí VŠTE. Taktický cíl na rok 2017 definovaný na centrální úrovni – Investice 1 Zajištění investičních prostředků na minimální úrovni 100 mil. Kč k rozvoji materiálně-technického zázemí VŠTE. www.VSTECB.CZ

FINANCOVÁNÍ www.VSTECB.CZ Taktické cíle na rok 2017 definované na úrovni ústavů 1 Zajištění investičních prostředků na minimální úrovni 500 mil. Kč k rozvoji materiálně-technického zázemí VŠTE. Ústav technicko-technologický 1 Zvýšení objemu finančních prostředků plynoucích z realizace zakázkové činnosti. 2 Zvýšení objemu finančních prostředků plynoucích z realizace výzkumných a ostatních projektů. Ústav podnikové strategie 1 Zvýšení objemu prostředků z jiných zdrojů. 2 Zvýšení obratu z doplňkové činnosti. Ústav znalectví a oceňování 1 Zajištění samofinancování ÚZO ze znalecké činnosti, pedagogické činnosti a výzkumné a vývojové činnosti. www.VSTECB.CZ

INOVACE VNITŘNÍHO SYSTÉMU ŘÍZENÍ Taktické cíle definované na rok 2017 na centrální úrovni 1 Zajistit funkčnost Rady pro vnitřní hodnocení (RVH) VŠTE. 2 Projekce komplexního systému vnitřního řízení v rámci systému ETMS včetně etapizace a materiálně-technického zabezpečení. Komplexní systém hodnocení kvality VŠTE zahrnuje 2 základní pilíře: Vnitřní systém hodnocení kvality zahrnující: RVH kvality s příslušnými výstupy, ETMS s příslušnými moduly. Systém vnějšího hodnocení, jehož posláním bude: Verifikace, validace, resp. objektivizace výstupů z vnitřního hodnocení (ETMS). Vytvoření a funkčnost třech hodnotících externích platforem (Vzdělání - Věda a výzkum - Třetí role školy) ze zahraničních nezávislých expertů převážně z evaluačních mezinárodních institucí a orgánů. www.VSTECB.CZ

INOVACE VNITŘNÍHO SYSTÉMU ŘÍZENÍ Stávající systém ETMS využívá moduly: Modul AKTIVITY Modul CÍLE Modul ÚKOLY A POŽADAVKY Modul EDIČNÍ CENTRUM Modul PERSONÁLNÍ Systém ETMS by měl být do budoucna posílen o nově navrhované moduly: Modul AKREDITACE Modul LEGISLATIVNĚ-PRÁVNÍ Modul TŘETÍ ROLE Modul EXTERNÍHO HODNOCENÍ KVALITY Modul SYNTETICKÝ www.VSTECB.CZ

KULTIVACE AKADEMICKÉHO PROSTŘEDÍ Taktický cíl pro rok 2017 definovaný na centrální úrovni 1 Implementace deklarovaných postojů, hodnot a rolí do akademického prostředí VŠTE. www.VSTECB.CZ

Děkuji za pozornost. www.VSTECB.CZ