Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem 9.4.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informační seminář pro žadatele Liberec, GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 6. ÚNORA 2012 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Liberec, INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20. dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Cíl a identifikace výzvy
MAP – Místní akční plán ORP RK
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro žadatele 2. výzvy
Název operačního programu:
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem 9.4.2008

Realizace GG v Ústeckém kraji Ústecký kraj jako Zprostředkující subjekt: výkon ZS vykonává: Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů EU pro vzdělávání 5. patro – budova A KÚ e-mail: opvk@kr-ustecky.cz http://opvk.kr-ustecky.cz

Globální granty – Prioritní osa 1 GG dle oblastí podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

1. výzvy k předkládání GP průběžné výzvy vyhlášení 3. 4. 2008 počátek příjmu žádostí: 7. 4. 2008 ukončení: po vyčerpání alokace na výzvu, nejpozději 30. 5. 2008 info na http://opvk.kr-ustecky.cz Benefit7 – on-line žádost: www.eu-zadost.cz

GG 1.1 Zkvalitnění počátečního vzdělávání v ÚK Alokace na 1. výzvu 100 mil min. výše na GP 15 mil. max. výše na GP 25 mil Specifické požadavky Rozsah realizace aktivit projektu na území kraje Zkušenosti žadatele s řízením a administrací projektů v oblasti vzdělávání a lidských zdrojů na území Ústeckého kraje v období od roku 2003 Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.1 ÚK OPVK (1) Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování motivace žáků ke vzdělávání se v těchto oborech Rozvoj partnerství a síťování – partnerství, spolupráce a výměna zkušeností mezi školami a školskými zařízeními navzájem a mezi školami, školskými zařízeními, nestátními neziskovými organizacemi a dalšími aktéry v oblasti vzdělávání.

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.1 ÚK OPVK (2) Spolupráce institucí počátečního vzdělávání na regionální úrovni s aktéry na trhu práce (včetně zahraničních) s možností uplatnění inovativních forem spolupráce (např. stáže studentů/učitelů u zaměstnavatelů) Rozvoj kariérového poradenství ve školách, včetně vyhledávání žáků ohrožených nesprávnou volbou nebo předčasným odchodem ze systému vzdělávání a osvětové a informační činnosti směřující k žákům a rodičům zaměřené na racionalizaci volby další vzdělávací cesty

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.1 ÚK OPVK (3) Podpora informačních center ve školách, včetně marketingové podpory Rozvoj podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků v počátečním vzdělávání (ZŠ, SŠ) Rozvoj znalostí, schopností a dovedností žáků ve vzdělávání pro udržitelný rozvoj s důrazem na environmentální oblast včetně realizace praktických (environmentálních) programů

Cílové skupiny GG 1.1 žáci základních a středních škol (musí být převažující CS) pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání v oblasti volného času dětí a mládeže

Oprávnění žadatelé GG 1.1 města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství; profesní organizace zaměstnavatelů; profesní organizace odborové, zaměstnanecké, zaměstnavatelské, oborové; zaměstnavatelé; nestátní neziskové organizace vysoké školy

Alokace na 1. výzvu 50 mil Specifické požadavky GG 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Alokace na 1. výzvu 50 mil min. výše na GP 15 mil. max. výše na GP 25 mil Specifické požadavky Rozsah realizace aktivit projektu na území kraje Zkušenosti žadatele s prací s danou cílovou skupinou na území Ústeckého kraje: Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje Žadatel je držitelem certifikátu kvality

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.2 ÚK OPVK (1) Uplatňování a zlepšování organizačních forem a výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání a individuální přístup k žákům, včetně tvorby individuálních vzdělávacích programů, využití IT a e-learningových aplikací Zvyšování kompetence pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech žáků ke vzdělávání.

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.2 ÚK OPVK (2) Rozvoj poradenství, propracování a rozšíření nabídky asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Prevence rasismu a xenofobie prostřednictvím podpory multikulturní výchovy a vzdělávání.

Cílové skupiny GG 1.2 děti se speciálními vzděl. potřebami z MŠ a ZŠ děti a žáci mimořádně nadaní rodiče dětí a žáků se sociálním znevýhodněním žáci ZŠ a SŠ se speciálním vzděl. potřebami pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání nebo asistenčních služeb a v oblasti volného času

Oprávnění žadatelé GG 1.2 města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství organizace působící v oblasti volného času a mládeže nestátní neziskové organizace vysoké školy ostatní vzdělávací instituce

GG 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v ÚK Alokace na 1. výzvu 50 mil min. výše na GP 15 mil. max. výše na GP 25 mil Specifické požadavky Rozsah realizace aktivit projektu na území kraje Zkušenosti žadatele s řízením a administrací projektů na území Ústeckého kraje v období od roku 2003 Akreditace pro oblast vzdělávání dospělých Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.3 ÚK OPVK (1) Další vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení včetně realizace odborných praxí a zahraničních stáží pedagogických pracovníků s důrazem na realizaci kurikulární reformy, na jazykové vzdělávání, využívání ICT ve výuce a environmentální vzdělávání, včetně osvojení si dalších moderních pedagogických metod, souvisejících se systematickým zvyšováním kvality a efektivity vzdělávání.

Podporované aktivity pro 1. výzvu GG 1.3 ÚK OPVK (2) Metodická podpora výuky cizích jazyků, včetně konzultační a poradenské činnosti a tvorby metodických nástrojů a dokumentů v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení. Zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti řízení a personální politiky. Zvýšení dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol

Cílové skupiny GG 1.3 Oprávnění žadatelé GG 1.3 pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení Oprávnění žadatelé GG 1.3 města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; nestátní neziskové organizace vysoké školy ostatní vzdělávací instituce

Základní dokumenty Prováděcí dokument OPVK Příručka pro žadatele OPVK Metodika způsobilých výdajů 2007 - 2013 Text výzvy včetně příloh aktuální informace na stránkách ZS: http://opvk.kr-ustecky.cz

Podmínky pro GP (1) Délka trvání GP - max. 3 roky Monitorovací ukazatele (příl. č. 1 výzvy) sankce za nenaplnění ve smlouvě 50% a více = vrácení 100% 15% - 50% = vrácení 25% 5% - 15% = vrácení 5% Udržitelnost projektu 5 let po skončení projektu min 40% výstupů a výsledků (viz Příručka pro žadatele) Křížové financování V 1. výzvách 10% z závěrečných způsobilých výdajů

Podmínky pro GP (2) Oprávněnost žadatele: Oprávněnost partnera Právnická osoba se sídlem v ČR U podnikatelských subjektů a NNO založení před více než 2 roky Oprávněnost partnera Realizace GP pouze na území ÚK Partnerství (není podmínkou) definováno ve výzvě

Náležitosti pro předložení GP Správný formulář – finálně uložená žádost se specifickým klíčem vytištěná z www.eu-zadost.cz + CD se žádostí ve formátu *pdf včetně příloh Povinné přílohy: Právní subjektivita Prohlášení o partnerství (je-li partner) Souhlas zřizovatele – pouze příspěvkové organizace Žádost musí být PEVNĚ spojena v levém horním rohu, přelepena pásku a podepsána statut. zástupcem (viz Příručka pro žadatele)

Hodnocení GP Hodnocení formálních kritérií – opravitelné Hodnocení kritérií přijatelnosti – neopravitelné Věcné hodnocení – min.2 hodnotitelé zaregistrovaní v Centrální databázi hodnotitelů MŠMT min. počet dosažených bodů – 65 ze všech obdržených hodnocení Výběrová komise Rada Ústeckého kraje Zastupitelstvo Ústeckého kraje do 30 dnů může být Smlouva o poskytnutí finanční podpory

a mnoho dobrých nápadů přeje Za pozornost děkuje a mnoho dobrých nápadů přeje Martina Černá cerna.martina@kr-ustecky.cz 475 657 499