Setkání HR klubu dne 26.1.2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy NÁSTROJE AKTIVNÍ POLITIKY ZAMĚSTNANOSTI Ing. Jan Tesař NÁSTROJE AKTIVNÍ POLITIKY ZAMĚSTNANOSTI.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Pracovní právo. Pohovor
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Pracovní právo Pracovní právo je souhrnem právních norem upravujících pracovněprávní vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli, podmínky vzniku, trvání.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Opatření k zajištění kvalifikované pracovní síly Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Aktivní politika zaměstnanosti prezentuje Jana Krupičková, DiS. specialista trhu práce Úřad práce v Liberci Liberec
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Akční plán podpory odborného vzdělávání stav realizace k
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Legislativní rámec zaměstnávání osob se zdravotním postižením Ing. Maria Seifertová Liberec
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
FINANČNÍ GRAMOTNOST ÚŘAD PRÁCE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PRACOVNÍ POMĚR Mgr. Michal Oblouk.
Snídaně s podnikateli
Pravidelný seminář pro výchovné poradce základních a středních škol
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Podpora v nezaměstnanosti
Úřad práce České republiky
Realita zahraničního náboru
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Zákon o sociálním podnikání
Daň z příjmů právnických osob
Pracovnělékařské služby
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Modré volání O2 zaměstnanecký program pro Univerzitu Pardubice
Odměňování zaměstnanců
Správa sociálního zabezpečení
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
BESEDA SE STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Přijímací řízení
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Cizinci na trhu práce v JMK
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Setkání HR klubu dne 26.1.2017

Realizace příspěvku na podporu regionální mobility (cílený program) Příspěvek na dojížďku – dojezdová vzdálenost - do 10 km bez nároku s výjimkou případů hodného zvláštního zřetele: 1000 Kč/měsíc - 10 km včetně – 25 km: 1500 Kč/měsíc, - 25 km včetně – 50 km: 2500 Kč/měsíc, - nad 50 km: 3500 Kč/měsíc, Příspěvek je poskytován po dobu trvání PP, max. 12 měsíců. UoZ může o příspěvek zažádat pokud: - je v evidenci nepřetržitě více jak 5 měsíců, nebo na základě situace na trhu práce, zejména s přihlédnutím k trendům v oblasti požadavků na VPM, mu nebude možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, kvalifikaci, praxi, věku, péči o dítě, zprostředkovat vhodné zaměstnání, nebo před zařazením do evidence s ním byl ukončen PP v důsledku hromadného propouštění, nebo se jedná o zájemce o zaměstnání vedeného v evidenci ÚP, na něhož se vztahuje hromadné propouštění zaměstnanců (oznámené ÚP zaměstnavatelem podle § 62 Zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů) Příspěvek bude poskytován, pokud pracovní poměr (služební) bude sjednán na dobu neurčitou nebo na dobu určitou delší než 6 měsíců.

Příspěvek na přestěhování O příspěvek může žádat FO, která nastoupila do zaměstnání mimo místo svého bydliště, změnila své místo bydliště a to jestliže v období 6 měsíců před podáním žádosti o příspěvek byla: - v evidenci nepřetržitě více jak 5 měsíců, nebo - na základě situace na trhu práce, zejména s přihlédnutím k trendům v oblasti požadavků na VPM, mu nebude možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, kvalifikaci, praxi, věku, péči o dítě, zprostředkovat vhodné zaměstnání, nebo - před zařazením do evidence s ním byl ukončen PP v důsledku hromadného propouštění, nebo - se jedná o zájemce o zaměstnání vedeného v evidenci ÚP, na něhož se vztahuje hromadné propouštění zaměstnanců (oznámené ÚP zaměstnavatelem podle § 62 Zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů) Podmínkou je uzavření pracovní smlouvy na dobu neurčitou nebo na 6 měsíců a současně i to, že FO změnila v posledních 6 měsících své bydliště – vzdálenost přestěhování musí být vzdušnou čarou delší 50 km. Další podmínkou je setrvání v zaměstnání alespoň 6 měsíců ode dne podpisu dohody o poskytnutí příspěvku. Příspěvek je poskytován paušálně jednorázově ve výši 50000 Kč. Téže osobě může být příspěvek poskytnut 1 x za 3 roky.

Projekty o zaměstnávání cizinců na území ČR Dne 15.11.2016 proběhl na KoP Strakonice seminář k režimu zvláštního zacházení pro kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny. Tento projekt je srpnovou novinkou MPO a HK a jeho cílem je umožnit českým firmám zaměstnávat středně a nízko kvalifikované ukrajinské pracovníky zrychleným režimem – Ukrajina II. Na semináři pro zaměstnavatele byla zastoupena JHK a vedoucí Odboru azylové a migrační politiky. Dále byl seminář v úvodním jednání zaměřen i na všeobecné informace k zahraniční zaměstnanosti dle zákona č. 435/2004 Sb., o Zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. Úřad práce poskytl informace z oblasti zaměstnávání cizinců a odlišnosti dalšího pilotního projektu „Zvláštní postupy pro vysoce kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny“ - Ukrajina I.

Trh práce a poptávka po pracovní síle I nadále přetrvává zvýšená poptávka po pracovní síle zejména v profesích: Řidiči MKD Svářeči Strojírenských oborů – obsluha CNC strojů, nástrojaři, soustružníci, frézaři, technologové, apod. Prodavači Číšníci, servírky a barmani Zdravotní sestry, Lékaři Kuchaři Chybí nabídka VPM v profesích: Administrativy Zkrácených pracovních úvazků nebo posunuté pracovní době v jedné směně pro všechny profese.

v okrese Strakonice v 1.pololetí 2017 Předběžná informace o předpokladu přijímání a propouštění zaměstnanců ve strojírenství v okrese Strakonice v 1.pololetí 2017 pracovní pozice přijímání propouštění mistr 1   konstruktér obsluha CNC strojů 11 frézař svářeči 15 Manipulant/řidič vzv 5 strojírenský dělník/dělnice 45 dělník dokončovacích prací operátor výroby 25 technik 3 4 operátor skladu montážní dělník skladník

Očekávané změny v roce 2017 v Zákoně o zaměstnanosti Od února bude realizována veřejná služba – změna zákona již proběhla. Změna systému vymezování CHPM tzv. uznáním zaměstnavatele na chráněném trhu práce - návrh. Snížení dosavadního 36násobku poskytovaného náhradního plnění na 21násobek prům. mzdy v národ. hospodářství za 1. až. 3čtvrtl. předchozího kalendář. roku za každého přepočteného zaměstnance s OZP zaměstnaného v předchozím kalendářním roce - návrh. Uchazeči o zaměstnání x přivýdělek při evidenci do výše 5.500 Kč, návrh na uzavírání DPČ a PS (nikoliv DPP) - návrh. ÚP bude o legislativních změnách v ZoZ průběžně informovat.

Děkuji za pozornost Ing. Naděžda Tejmlová vedoucí oddělení trhu práce, kontaktní pracoviště Strakonice T: 950 162 705 E: nadezda.tejmlova@st.mpsv.cz Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Českých Budějovicích Příloha: informace pro žadatele o příspěvek na dojíždění a příspěvek na přestěhování.