Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijímací řízení 2018 - 2019.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijímací řízení 2018 - 2019."— Transkript prezentace:

1 Přijímací řízení

2 PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY talentové zkoušky (leden) jednotné zkoušky (duben)
jednotné zkoušky + školní (vlastní) zkouška pohovor (vyrozumění o přijetí - nepřijetí) (obory se závěrečnou zkouškou dubna)

3 JEDNOTNÉ ZKOUŠKY jsou povinné v oborech s maturitní zkouškou (4 leté)
forma písemných testů český jazyk a literatura matematika a její aplikace testy pro jednotnou zkoušku zajišťuje Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT)

4 TERMÍNY JEDNOTNÝCH ZKOUŠEK
– čtyřleté studium – šestileté a osmileté studium 2. termín – čtyřleté studium – šestileté a osmileté studium Neúčast z vážných důvodů - omluva řediteli SŠ písemně nejpozději do 3 dnů. Náhradní termín:  13. a

5 VLASTNÍ (ŠKOLNÍ) PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
jednotné zkoušky + vlastní (školní) zkouška ředitel SŠ může vedle jednotné zkoušky vypsat vlastní přijímací zkoušku 2 termíny v období 12.–28. dubna v jiný den než jednotné přijímací zkoušky rozhodnutí o podmínkách uveřejní ředitel SŠ do (nástěnka ve škole a stránky školy)

6 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ V 1. kole přijímacího řízení může uchazeč podat nejvýše 2 přihlášky: 2 přihlášky do oborů vzdělání s talentovou zkouškou do a 2 přihlášky do ostatních oborů vzdělání do (v uvedených termínech musí být již přihlášky doručeny řediteli SŠ, nestačí je předat k doručení na poštu)

7 PŘIHLAŠOVÁNÍ KE VZDĚLÁVÁNÍ
naše škola vyplní a vytiskne přihlášky (leden – únor) přihlášky podává uchazeč (zák. zástupce) řediteli SŠ do 2 přihlášky - na 2 školy nebo na 1 školu a 2 obory - stejné pořadí SŠ (oborů) - 2 různé obory na téže škole  2 přihlášky pořadí SŠ na přihlášce určuje pořadí zkoušek 1. škola – 1. termín 2. škola – 2. termín součástí přihlášky mohou být různé doklady – na přihlášce počet příloh např. posudek lékaře, potvrzení z LŠU, …

8 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
uveřejní SŠ do (nástěnka ve škole + web stránky školy) uchazeči budou hodnoceni na základě: výsledků dosažených při zkouškách hodnocení na vysvědčeních z předchozího vzdělávání výsledku talentové zkoušky či školní přijímací zkoušky (bude-li) případně dle dalších skutečností, které osvědčují vhodné schopnosti, vědomosti a zájmy uchazeče (formuláře hledejte na stránkách SŠ)

9 VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
vyhlášení výsledku přijímacího řízení a rozhodnutí o přijetí – nepřijetí od do (CERMAT dodá výsledky nejpozději do 28. dubna) zveřejní hodnocení uchazečů do 2 pracovních dnů po dodání CERMATem 

10 ZKOUŠKY V DALŠÍCH KOLECH:
stanoví ředitel SŠ (nebudou se konat jednotné zkoušky)

11 TESTY místo konání testu: škola - 1. termín škola - 2. termín
jednotné předměty český jazyk a literatura matematika a její aplikace tužka – papír (testový sešit a záznamový arch) ilustrační testy – (ověřování přijímacího řízení )

12 ZÁKLADNÍ RYSY TESTU ve všech školách v jednotném čase
otevřené a uzavřené testové úlohy každý test ohodnocen max. 50 body Český jazyk 60 minut Matematika 70 minut

13 ZÁKLADNÍ RYSY TESTU v testech budou úlohy uzavřené i otevřené (i úlohy z konstrukční geometrie) pomůcky - modrá (černá) propisovací tužka, rýsovací potřeby (kalkulačka a tabulky NE!) chybné odpovědi - body nebudou odčítány přijímací zkoušky nanečisto mohou SŠ zorganizovat pro uchazeče od února 2019

14 HODNOCENÍ - JEDNOTNÉ ZKOUŠKY
dvě přijímací zkoušky započte se lepší výsledek z každého testu!

15 PRAVIDLA PRO VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠKY
rodiče vyplní „formulářek“ (nejlépe v lednu) ve kterém uvedou: 1. školu (obor) 2. školu (obor) + jméno rodiče, který bude uveden na přihlášce pak naše škola vyplní přihlášky rodiče zajistí potvrzení lékaře (objednat předem!- stačí potvrzení na přihlášku nebo jiný formulář?)

16 PŘIHLÁŠKA KE VZDĚLÁVÁNÍ - vydá naše ZŠ

17 ŠKOLA 1 ŠKOLA 2

18 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ S TALENTOVOU ZKOUŠKOU
možnost 2 přihlášky odevzdání přihlášek ke vzdělávání do zveřejnění kritérií přijímacího řízení SŠ do talentová zkouška se koná od do ostatní obory (grafické, …) od do konzervatoř od do Gymnázium se sportovní přípravou

19 Výsledky přijímacího řízení oborů vzdělání s talentovou zkouškou
sdělení o výsledku do  Gymnázium se sportovní přípravou do  ostatní obory vzdělání ředitel konzervatoře nezasílá oznámení o přijetí – nepřijetí na internetu přijatí písemně nepřijatí vyhlášení výsledku o přijetí – nepřijetí od do (Gymnázium se sportovní přípravou v období od do ) i v případě přijetí možnost podání 2 přihlášek v řádném termínu

20 ZÁPISOVÝ LÍSTEK vydá naše ZŠ (v březnu) odevzdá uchazeč na SŠ
(tím potvrdí úmysl vzdělávat se v dané SŠ) nejpozději do 10 pracovních dnů (od oznámení o přijetí) lze přenést na jinou SŠ (přijetí na SŠ bez talentové zkoušky)

21 DŮLEŽITÉ ODKAZY www.infoabsolvent.cz (přehled středních škol)
(vzdelavani/strednivzdelavani/prijimani-na-stredni- skoly-a konzervatore) (prijimaci rizeni) (informace vychovneho poradce)

22 Děkujeme za pozornost. 

23 Uplatnitelnost profesí na TP
1. Řemeslníci a opraváři (zedníci, zámečníci, instalatéři, elektrikáři, truhláři, tesaři, klempíři, elektromechanici, elektrotechnici aj.) 2. Obsluha strojů a zařízení, montéři (strojní mechanici, obsluha CNC strojů, obráběči kovů, strojaři, svářeči, operátoři či obsluha výrobních linek, montážní dělníci, řidiči aj.) 3. Pracovníci ve službách, prodejci (kuchaři, číšníci a servírky, prodavači, obchodní zástupci, pečovatelé, ošetřovatelé, zdravotníci, pracovníci v sociálních službách aj.) 4. Techničtí a odborní pracovníci (konstruktéři, technologové výroby, technik kvality výroby aj.)


Stáhnout ppt "Přijímací řízení 2018 - 2019."

Podobné prezentace


Reklamy Google