Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytápění Akumulační kamna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Advertisements

Charakteristika rybího masa
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Další operace s vektory
Provozovny společného stravování
Příprava drůbeže pečením
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Software počítače – opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aritmetická posloupnost
Předběžná příprava drůbeže
Výroba instantních prášků 1
TKANINY- druhy, vlastnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje Anotace: Prezentace popisuje zařízení, které slouží k udržení teploty hotových pokrmů během výdeje. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: vodní lázeň, výdejní ohřívací stůl, výdejní vozík Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_17

Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje

Hrncový pařák slouží k ohřívání knedlíků, těstovin, masa spodní nádoba je naplněna vodou horní nádoba má děrované dno, do této nádoby vkládáme pokrm který je ohříván párou vznikající ve spodní nádobě  

Kovové vany nejjednodušší zařízení vana se umístí na sporák naplní vodou a do ní se vloží nádoby s pokrmy nevýhoda - kolísání teploty vody

Výdejní vodní lázně vodní lázeň je vestavěná v kovovém stole nebo pojízdná (možné přesunutí k expedici) voda je ohřívaná parou, plynem nebo elektricky teplota vody je řízená termostatem  

Výdejní ohřívací stoly základem je vodní lázeň , která je zakryta deskou s otvory na gastronomické nádoby teplota lázně je řízena termostatem (60°-90° C) materiál - chromniklová ocel

stoly jsou vyráběné : s jednou velkou lázní - všechny pokrmy v gastronomických nádobách mají stejnou teplotu zabudováno několik vodních lázní - v každé lázni může být jiná teplota  

Obrázek č. 1

Výdejní vozíky umožňují výdej pokrmů i ve vzdálenějších prostorách od kuchyně plynové (plyn stlačený v ocelových láhvích) nebo elektrické (připojené na elektrickou síť) různá velikost a vybavení pokrmy v gastronomických nádobách se v nich ohřívají prostřednictvím vodní lázně nebo horkým vzduchem

Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 3 archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.