Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Románská architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Advertisements

Učebnice: Český jazyk v kostce, str. 18 a další. je-li součástí názvu další vlastní jméno, zachovává si rovněž své velké písmeno Spolková republika Německo,
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Prodej zážitků a turistických atraktivit na Broumovsku v praxi Barbora Brandejsová ck.broumovsko s.r.o.
Vypracoval: Adam Búřil Téma: 31. Baťův kanál, centrum turistického ruchu ve Veselí n. Mor. Rok: 2015/2016Konzultant: Mgr. Jitka Štípská.
TEREZA PAROBKOVÁ, 9. A, 2015/2016 ÚKOL Č. 26 NEJSTARŠÍ ZMÍNKY O VESELSKÉM HRADU POSTUPNÁ PŘESTAVBA HRADU NA ZÁMEK, MAJITELÉ, ARCHITEKTURA VYTVÁŘENÍ ZÁMECKÉHO.
Románská architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Přemyslovská orlice Český stát v 11. a 12. století Děkan Kosmas, autor kroniky.
KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová ZŠ Praktická 5. ročník Člověk a jeho.
říčka Balinka Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Ostrava. Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.
Svatý Norbert je zakladatel řádu Premonstrátů. Premonstrátský klášter v Louce byl po šest století jedním z nejvýznačnějších klášterních komplexů. Velkolepou.
Vodní dílo Nové Mlýny. Nové Mlýny jsou kaskáda tří vodních nádrží (Mušovská, Věstonická a Novomlýnská) na řece Dyji pod Pavlovskými vrchy v okolí se nachází.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
Odolena Voda je město v okrese Praha-východ, ve kterém žije přes 5 tisíc obyvatel. Leží při dálnici D8, 16 km severně od centra Prahy, 7 km východně.
Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
•Rakovník královské město•
Plzeňský kraj mapy.cz.
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
ELEKTRÁRNY.
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Zručský zámek.
VY_32_INOVACE_36_Jihoceske_rybniky Vlastivěda - 4.,5. ročník
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Historie obyvatelstva obce Přívozec
Romantismus VY_32_INOVACE_46_934
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj. Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_25_Kultura_a_umění_ _romantismus_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
Vytvořila : Karolína Mifková a Michala Svobodová Třída : 8.A
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
Živá kronika projekt spolupráce mas krajina srdce
Autor: Andrea Kolářová
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Vypracoval: Petr Sobek
KRAJ VYSOČINA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Matematické operace do
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Větrné mlýny na Slovácku
JIHOČESKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Středověká kolonizace
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Česká republika - Třeboňsko
NOVÉ MĚSTO (PRAHA) základy položil Karel IV. v roce 1348, město
Zlínský kraj. Zlínský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Anotace: Klíčová slova:
Města České republiky 2.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Lednicko-valtický areál
Přírodní podmínky na území Slovácka
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
PROJDĚME SE OKOLÍM CHRÁMU SVATÉHO VÁCLAVA V OLOMOUCI.
VRCHOLNÝ A POZDNÍ STŘEDOVĚK
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
ANOTACE NÁZEV: Druhy map AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL.
VYŠEHRAD vznikl jako přemyslovské hradiště v 2. polovině 10. století na skalním ostrohu nad Vltavou r založena kapitula s kostelem sv. Petra a Pavla.
Transkript prezentace:

Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak Veselí nad Moravou je město na jihovýchodě Moravy na řece Moravě, v okrese Hodonín, Jihomoravský kraj Místní části - Milokošť (Zarazice je část města Veselí nad Moravou) - Veselí nad Moravou - Zarazice (Zarazice je část města Veselí nad Moravou)

Řeka Morava V srdci Slovácka na řece Moravě a jejích ramenech leží v blízkosti chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty město Veselí nad Moravou. V současnosti je to moderní město, historii tu dál připomínají nádherné stavby a místa.

Renesanční zámek Renesanční zámek na místě bývalého vodního hradu, přestavěný v 1. čtvrtině 19. století. V přilehlém anglickém parku je pomník G. E. Laudona z roku 1789 Kostel sv. Bartoloměje Barokní stavba, postavená v letech 1733-1741. Byl vysvěcen 8. září 1741 a stal se novým veselským farním kostelem

Kostel sv. Panny Marie Nejstarší kostel na území města. Původně zasvěcen sv. Bartoloměji. Podle dochovaných románsko-gotických prvků na vnější části kostela je jeho vznik datován do konce l. poloviny 13. stol., kdy se v jeho okolí rozkládala původní veselská osada. Kostel sv. Andělů Strážných V roce 1858 prohlášen kostelem farním. V hrobce pod kostelem jsou pohřbeni členové servitského řádu i zakladatelé kostela a kláštera a příslušníci rodu Chorinských.

Synagoga Synagoga Veselí nad Moravou je bývalá synagoga, jenž stojí v ulici Rybníček ve městě Veselí nad Moravou. Byla postavena v roce 1840. Po válce sloužila jako skladiště a dnes slouží jako modlitebna Církve adventistů sedmého dne.

Vodní elektrárna Vodní elektrárna byla vybudována přestavbou mlýnů. K bývalé budově mlýna se váže i počátek výroby elektřiny ve Veselí. 30. prosince 1901 se na náměstí rozzářily první čtyři žárovky napájené ze zdroje umístěného ve mlýně.

BAŤŮV KANÁL Slovácko se pyšní unikátní historickou vodní cestou - Baťovým kanálem, která je splavná od Otrokovic až ke Strážnici. Baťův plavební kanál je dlouhý 50 km a nabízí atraktivní a netradiční možnost, jak poznat Slovácko.

Hvězdárna Jsme specializované kulturní zařízení orientované na popularizaci a vzdělávání v oboru astronomie a příbuzných přírodních a technických věd. Tuto činnost zajišťujeme zejména pořádáním odborných přednášek a pozorováním noční oblohy. V oblasti vědeckovýzkumné činnosti spolupracujeme na fotografování velmi jasných meteorů (bolidů) s Astronomickým ústavem Akademie věd ČR se sídlem v Ondřejově.

Zámecký park Veřejně přístupný rozsáhlý park v anglickém i francouzském stylu z 1. poloviny 19. století.