Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přírodní podmínky na území Slovácka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přírodní podmínky na území Slovácka"— Transkript prezentace:

1 Přírodní podmínky na území Slovácka
Vendula Hudečková 9.A 2017/18

2 Přírodní krásy Uherského Hradiště a okolí
Oblast Uherského Hradiště a okolí zasahuje předhůří Chřibů, nivu řeky Moravy, zvlněnou krajinu v okolí Hluku a jihozápadní výběžky Vizovických vrchů. Na tomto území se nachází řada zajímavých území, vzpomeňme například Přírodní park Prakšická vrchovina mezi Uherských Hradištěm a Brodem, Stříbrnické paseky na úbočí Chřibů a nebo lužní lokality.

3 Park u nádraží v Uherském Hradišti
Památný strom platan javorolistý se nachází v parku u vlakového nádraží, který byl původně součástí komplexu jezuitských budov.

4 Přírodní rezervace Trnovec
Přírodní rezervaci Trnovec tvoří lužní les, starý ovocný sad a květnaté nivní louky ležící severozápadně od obce Kněžpole. Je domovem mnoha ohrožených i zvláštně chráněných druhů rostlin a živočichů.

5 Kolébky Přírodní rezervace Kolébky je tvořena lužním lesem o výměře 95,86 ha, ležícím v nadmořské výšce m. Ochrana byla vyhlášena v roce Přírodní rezervace leží na katastrech obcí Nedakonice, Polešovice a Uherský Ostroh.

6 Babí hora, přírodní památka
Přírodní památku Babí hora (1,7 ha) tvoří stepní louky a pastviny ležící asi 100m jihozápadně od vrcholu Babí hory. Cílem je ochrany tohoto území je zachování zbytku jedinečných stepních společenstev tzv. pannonského termofytika s výskytem chráněných a ohrožených rostlinných i živočišných druhů.

7 PR Kobylí hlava Přírodní rezervace Kobylí hlava, vyhlášenou v roce 1998 o výměře 1,63ha, tvoří zbytky teplomilných luk na jihovýchodním svahu vrchu Kobylí hlava v Hlucké pahorkatině.

8 Veselí nad Moravou V srdci Slovácka na řece Moravě a jejích ramenech leží v blízkosti chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty město Veselí nad Moravou. V současnosti je to moderní město, historii tu dál připomínají nádherné stavby a místa. Pyšnit se může anglickým parkem, který je vedle renesančního zámku. Bartolomějské náměstí v místech původní osady, kostel sv. Bartoloměje, kostel svatých Andělů strážných patří ke klášteru servitů, židovský hřbitov a mnoho dalších.

9 Tradice Slovácka Obecně prospěšná společnost Tradice Slovácka v Blatničce vznikla díky projevu ,,Středisko školy lidové tvořivosti řemesel’’, který byl spolufinancována EU. Hlavní prioritou je výroba a údržba krojů a krojových součástí tradičním způsobem tak, aby zachována osobitá kultura našich předků a zároveň bylo vyhověno přáním zákazníka.

10 Zdroje

11 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Přírodní podmínky na území Slovácka"

Podobné prezentace


Reklamy Google