Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak"— Transkript prezentace:

1 Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
Veselí nad Moravou je město na jihovýchodě Moravy na řece Moravě, v okrese Hodonín, Jihomoravský kraj Místní části - Milokošť (Zarazice je část města Veselí nad Moravou) - Veselí nad Moravou - Zarazice (Zarazice je část města Veselí nad Moravou)

2 Řeka Morava V srdci Slovácka na řece Moravě a jejích ramenech leží v blízkosti chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty město Veselí nad Moravou. V současnosti je to moderní město, historii tu dál připomínají nádherné stavby a místa.

3 Renesanční zámek Renesanční zámek na místě bývalého vodního hradu, přestavěný v 1. čtvrtině 19. století. V přilehlém anglickém parku je pomník G. E. Laudona z roku 1789 Kostel sv. Bartoloměje Barokní stavba, postavená v letech Byl vysvěcen 8. září 1741 a stal se novým veselským farním kostelem

4 Kostel sv. Panny Marie Nejstarší kostel na území města. Původně zasvěcen sv. Bartoloměji. Podle dochovaných románsko-gotických prvků na vnější části kostela je jeho vznik datován do konce l. poloviny 13. stol., kdy se v jeho okolí rozkládala původní veselská osada. Kostel sv. Andělů Strážných V roce 1858 prohlášen kostelem farním. V hrobce pod kostelem jsou pohřbeni členové servitského řádu i zakladatelé kostela a kláštera a příslušníci rodu Chorinských.

5 Synagoga Synagoga Veselí nad Moravou je bývalá synagoga, jenž stojí v ulici Rybníček ve městě Veselí nad Moravou. Byla postavena v roce Po válce sloužila jako skladiště a dnes slouží jako modlitebna Církve adventistů sedmého dne.

6 Vodní elektrárna Vodní elektrárna byla vybudována přestavbou mlýnů. K bývalé budově mlýna se váže i počátek výroby elektřiny ve Veselí. 30. prosince 1901 se na náměstí rozzářily první čtyři žárovky napájené ze zdroje umístěného ve mlýně.

7 BAŤŮV KANÁL Slovácko se pyšní unikátní historickou vodní cestou - Baťovým kanálem, která je splavná od Otrokovic až ke Strážnici. Baťův plavební kanál je dlouhý 50 km a nabízí atraktivní a netradiční možnost, jak poznat Slovácko.

8 Hvězdárna Jsme specializované kulturní zařízení orientované na popularizaci a vzdělávání v oboru astronomie a příbuzných přírodních a technických věd. Tuto činnost zajišťujeme zejména pořádáním odborných přednášek a pozorováním noční oblohy. V oblasti vědeckovýzkumné činnosti spolupracujeme na fotografování velmi jasných meteorů (bolidů) s Astronomickým ústavem Akademie věd ČR se sídlem v Ondřejově.

9 Zámecký park Veřejně přístupný rozsáhlý park v anglickém i francouzském stylu z 1. poloviny 19. století.


Stáhnout ppt "Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak"

Podobné prezentace


Reklamy Google