Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracoval: Petr Sobek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracoval: Petr Sobek"— Transkript prezentace:

1 Vypracoval: Petr Sobek
Vodstvo Slovácka Vypracoval: Petr Sobek Řeky a potoky: Jezera a rybníky: Morava Baťův kanál Velička Kyjovka Radějovka Svodnice Jarohněvický rybník Vracovský rybník Milotický rybník

2 Velička Velička je druhá největší řeka okresu Hodonín. Je to levostranný přítok řeky Moravy. Délka toku činí 40,2 km. Pramení na západním úbočí hory Velká Javořina (970 m n. m.) v nadmořské výšce okolo 920 m. Nejprve směřuje hlubokým zalesněným údolím na severozápad. U osady Vápenky přijímá zprava Kamenný potok a pokračuje dále na západ.3 km.

3 Morava Délka toku 354 km Plocha povodí 26 658 km² Průměrný průtok
120,0 m³/s Protéká stejnojmenným územím v České republice až po hranici mezi Rakouskem a Slovenskem. Nedaleko pramene tvoří krátký úsek historické zemské hranice Moravy a Čech a na dolním toku část hranice mezi Českou republikou a Slovenskem. Morava pramení pod vrcholem Králického Sněžníku na území obce Dolní Moravy. v nadmořské výšce 1380 m v upravené studánce.

4 Pramen Moravy

5 Baťův kanál Baťův kanál neboli Průplav Otrokovice-Rohatec je historická vodní cesta vybudovaná v letech 1934–1938 v délce 52 km, která spojovala Otrokovice s Rohatcem. V dnešní době je téměř celá vodní cesta v délce 52 km opravena, zprovozněno 13 plavebních komor a umožněna jak pravidelná, tak i turistická vodní doprava mezi Otrokovicemi a Petrovem. Na trase byla řada unikátních technických zařízení, např. výklopník uhlí mezi Rohatcem a Sudoměřicemi.

6 Baťův kanál

7 Zdroje


Stáhnout ppt "Vypracoval: Petr Sobek"

Podobné prezentace


Reklamy Google