Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949."— Transkript prezentace:

1 Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949 oddělením od obce Hovězí.

2 MG Vsetín Na gymnáziu se mi moc nelíbí jak se tady vaří není špatné ale oproti mé staré škole to je trocho slabší , ale to budu počtem obědů za den. Na gymnáziu se mi líbí hoďní učitelé, přátelští spolužáci. Jsem rád že jsem se dostal na tak dobrou školu, která je známá v celé ČR.

3 Vsetín Vsetín se nachází na úpatí Vsetínských, Hostýnských a Vizovických vrchů kolem řeky Vsetínské Bečvy. Dominantou města je renesanční zámek s vyhlídkovou věží ze začátku 17. století s přilehlým anglickým parkem se vzácnými dřevinami. Dnes v zámku sídlí Muzea regionu Valašska.

4 Zlínský kraj Zlínský kaj je jedním ze 14 krajů v ČR
Leží na hranicích se Slovenskem Ve zlínskem kraji jsou 4 okresy: Vsetín, Uherské Hradište, Zlín a Kroměříž Krajské město Zlín

5 Morava je jedna ze tří historických zemí Česka
zasahují do ní kraje : Jihomoravský, Moravskoslezský, Vysočina, Zlínský, Olomucký, Jihočeský a Pardubický

6 Česko, politickým názvem Česká republika, je stát ve střední Evropě
Česko je členem Organizace spojených národů, Severoatlantické aliance, Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, Světové obchodní organizace, Mezinárodního měnového fondu, Světové banky, Rady Evropy, Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, Evropské celní unie, Evropské unie, součástí Schengenského prostoru,Evropského hospodářského prostoru, členem Visegrádské skupiny a jiných mezinárodních struktur. Česko je vnitrozemský stát tvořený částí historických českých zemí, které byly po značnou část dějin součástí zemí Koruny české

7 Evropská unie (EU) je mezinárodní společenství, které od posledního rozšíření v roce 2013 tvoří 28 členských zemí s celkem 506 miliony obyvatel (přibližně 7,5 % světové populace). EU byla vytvořena v roce 1992 na základě Smlouvy o Evropské unii, známější pod názvem Maastrichtská smlouva, která navazovala na předchozí evropské integrační aktivity, sahající do 50. let 20. století. Mezi základní principy Evropské unie patří přenesení některých pravomocí národních států na Evropská společenství. EU má však pouze ty pravomoci, které jí byly svěřeny jednotlivými členskými státy. Její způsob rozhodování je ve světovém měřítku unikátní, proto je Evropská unie považována za organizaci sui generis (tj. svého druhu, mající zvláštní charakter). Jejím hlavním cílem je udržet mír na Evroském kontynentu

8 Žemě Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých poznatků potvrzen život. Země nejspíše vznikla před 4,6 miliardami let a krátce po svém vzniku získala svůj jediný přirozený satelit – Měsíc. Země obíhá kolem Slunce po elipse s velmi malou excentricitou. Země jako domovský svět lidstva.


Stáhnout ppt "Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949."

Podobné prezentace


Reklamy Google