ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Advertisements

EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
ZÁKLADY PRÁCE S QUIZLETEM Multiplatformní aplikace pro výuku i samostudium.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Širokoúhlá prezentace
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 14– VIDEO V PREZENTACI. Název školy:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
SPRÁVCE ÚLOH Adéla Veselá 1. A.
Tlačítko start Eva Kimlová.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Makro v Excelu.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Grafický editor GIMP (3)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tématický celek: Základy práce s PC
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Informatika – Základní operace s buňkami
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III

Informatika Movie Maker PRVNÍ KROKY Mgr. Vilém Nejezchleb windows-movie-maker-2-6-vs-verze-6-vs-verze-2011//

Movie Maker Součástí Windows XP a Vista je aplikace určená k editaci videozáznamu. Movie Maker.

Movie Maker Pro uživatele novějších Windows (tedy Vista i 7) je k dispozici nový program Windows Live Movie Maker. Jak už možná správně tušíte, je součástí sady Windows Live Essentials, kterou si můžete zdarma stáhnout a používat.

První kroky s MM Po spuštění Movie Makeru jej maximalizujte přes celou obrazovku, abyste plně využili plochu monitoru. Při editaci videa se vám to bude hodit. Nejprve je třeba načíst nebo importovat do programu videozáznam, případně obrázky. Movie Maker totiž umí pracovat v rámci vytváření videa i s fotografiemi.

05.PNG/

Movie Maker Klepněte na prozatím jediné aktivní tlačítko Přidat videa a fotografie (na kartě Domů ). Vyhledejte v počítači požadované video a potvrďte tlačítkem Otevřít. Po vložení videa se aktivují na pásu karet i další tlačítka. Chcete-li přidat do projektu další video nebo fotografie, jednoduše akci zopakujte. Video bude přidáno za to první vložené.

Movie Maker Přepnete-li se na pásu karet u horního okraje na kartu Zobrazení, můžete pomocí tlačítka Poměr stran přepnout video do formátu Standardní (4:3) nebo Širokoúhlý (16:9). Pod tlačítkem Velikost miniatur najdete možnost určit velikost náhledů vložených videí a fotografií.

Movie Maker V levém horním rohu najdete tlačítko, pod kterým se skrývá nabídka s možností uložit rozpracovaný projekt a v budoucnu jej opět otevřít.

original/public/pictures/clanky/2010/06Jun/2593/wmm07.png

Movie Maker Máte-li v projektu vložený alespoň jeden videozáznam, objeví se pod náhledem ovládací tlačítka pro spuštění (respektive zastavení) přehrávání a posun vpřed či vzad. K dispozici je jezdec, který představuje časovou osu celého videozáznamu. Velmi snadno tak můžete vyhledat konkrétní místo. Přepnete-li se nahoře na pásu karet na kartu Upravit, dostanete se k možnostem stříhat video na menší části, se kterými pak můžete manipulovat odděleně.

Movie Maker Vyhledejte místo, kde chcete videozáznam rozdělit, zastavte přehrávání a klepněte na tlačítko Rozdělit. V pravé části okna můžete nyní vidět, že se videozáznam v daném bodě rozdělil. Obdobným způsobem můžete konkrétní kousek oříznout na začátku nebo na konci. Najedete-li na nějaké místo a klepnete na příkaz Nastavit počáteční bod, daný úsek videa se zkrátí o určenou část. Obdobně funguje i tlačítko Nastavit koncový bod. Nejlépe tuto funkci pochopíte, když si ji sami vyzkoušíte na nějakém vzorovém videu. Označíte-li nyní samostatný úsek videa, můžete jej klávesou Del jednoduše smazat. Když ovšem omylem smažete část, kterou ve výsledném videozáznamu mít chcete, můžete se vrátit zpět pomocí tlačítka se šipkou v levém horním rohu okna aplikace.

original/public/pictures/clanky/2010/06Jun/2593/wmm09.png

Movie Maker Celé kouzlo stříhání videa spočívá v tom, že si vystříháte úseky, které chcete ve výsledném videu použít, ty nepotřebné smažete, a potřebné poskládáte v požadovaném pořadí. Ve Windows Movie Makeru můžete jednotlivé úseky uchopit myší a přesunout vpřed či zpět. Snadno tak určíte výsledné pořadí jednotlivých střihů videozáznamu.