OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
RŮZNOST KANCELÁŘSKÝCH BALÍKŮ je řada za sebou následujících snímků (slidů) předváděných na PREZENTACE monitoru počítače plátně prostřednictvím dataprojektoru.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Prezentace - snímky Co se všechno.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011 ① Klikneme na záložku Vložení ② V otevřené liště zvolíme Textové pole 3.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Širokoúhlá prezentace
Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
Základní pojmy pro práci s OS Windows
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
9. Přenos programu z PC do stroje
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Počítače jsou naši kamarádi!
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Vytváření grafů, úpravy
Co se všechno naučíme??? MS WORD Obrazce Obdélníky Šipky Hvězdy
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Poznámkové bloky v OneNote a jejich sdílení
Informatická školení F1 Office Pro Plus
MS Word - otevření a uložení souboru
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Badminton zajímavé ukázky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Zoner Callisto 4 Callisto 2 – barvy, stín, šipky, vrstvy.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Tvorba webových stránek - úvod
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Transkript prezentace:

OneNote

Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých typů poznámek  je součástí balíku Office a je tedy propojena se všemi ostatními aplikacemi

Jak funguje  lze si ji představit jako velký sešit do kterého píšeme různé poznámky a pro lepší orientaci do něj vlepíme záložky  záložky sešit rozdělí do oddílů  nejsme zde omezeni počtem listů ani velikostí stránky

Poznámkový blok Tři typy umístění poznámkového bloku  na web – práce odkudkoliv a možnost sdílení  na síť – prostředí aplikace SharePoint nebo podniková síť  tento počítač

Vytváření poznámek  Rychlé vytvoření poznámky  Při spuštěné aplikaci - pravým tlačítkem na ikonu  Nové poznámky se ukládají do oddílu Nezařazené poznámky

Sbírání materiálu z Internetu  Označíme text, který chceme uložit, zkopírujeme - Ctrl+C  Otevřeme novou rychlou poznámku -  Vložíme do ní text – Ctrl+V  Je dobré přidat datum – Alt+Shift+D a čas Alt+Shift+T

Výřez obrazovky  Při spuštěném OneNote +S – vybereme požadovanou část obrazovky  Výběr se uloží jako nová nezařazená poznámka  Automaticky se uloží datum a čas, zdroj je třeba doplnit ručně

Co můžeme z obrazovky vyřezávat?  části dokumentů, se kterými budete dále pracovat, například formou komentářů  screenshoty do článků či e-knih  obrázky do prezentací, pokud nepotřebujete kvalitní snímky  screenshoty zajímavých barevných schémat  obrázky nakreslené v editorech vektorové grafiky (jako např. při přípravě na výklad, do pracovních listů či článků nebo prezentací. Z těchto programů lze exportovat a uložit jako samostatné obrázky, ale použít je nesrovnatelně rychlejší.)

Studijní poznámky z textů  Záložka Zobrazení nebo Ctrl+Alt+D – umožňuje ukotvit okno OneNotu na stranu pracovní plochy  Při práci v jiných dokumentech budou poznámky vždy nahoře