ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraPavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací oborAnglický jazyk Tématická oblastAnglický.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sloveso BÝT – minulý čas
Advertisements

Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Číslo: VY_32_INOVACE_15_12 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Past simple.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Past simple & past continuous
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Minulý čas prostý Pravidelná slovesa.
Pracovní list Autor:Jiří Vondráček Cílová skupina: žáci 9.roč. Klíčové kompetence: výklad a pochopení gram. jevu Očekávané výstupy: Vyhledat specifické.
PAST SIMPLE OF REGULAR VERBS
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
AGREE OR DISAGREE. 1)I´m a student. 2)I don´t like cats. 3)I was at home at the weekend. 4)I saw a good film yesterday. 5)I drink a lot of coffee. 6)I.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektu CZ.107/1.500/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
USE: Vyjadřuje události, které proběhly v minulosti často určené časovým údajem. děje v minulosti – již ukončené = něco, co se odehrálo v minulosti a již.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_14
Označení DUM 13 _ 19 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Škola1. ZŠ TGM Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_73 NázevPast simple Téma hodinyRegular or irregular verbs PředmětAnglický jazyk Ročník/y/6.
Předmět a očekávaný výstup
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_46.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_Aj-G 6.,7.08. Regular verb (pravidelná slovesa) verb (sloveso) + ed played worked Example: She played tennis. (Hrála tenis.) Irregular.
MINULÝ ČAS PROSTÝ – ZÁPOR, OTÁZKA
Číslo: VY_32_INOVACE_15_19 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Past simple.
Označení DUM 13 _ 07 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:6.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tázací dovětky – 8. ročník ZŠ
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_44.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Minulý čas prostý používáme, když hovoříme o určité době v minulosti, např. yesterday, on Monday, last summer/year/month, in 2002, four days ago. K infinitivu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_428_Minulý čas slovesa TO BE AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku v prezentaci se seznámí s tvořením minulého času v otázce tvoření kladných a záporných odpovědí.
PAST SIMPLE Minulý prostý čas.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Minulý čas Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
ANOTACE: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznamují se zde se slovesem „mít“ v minulém čase minulý čas slovesa mít v otázce + procvičení si.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What did you do yesterday?
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_18_06_A6_Bartonkova TÉMA : Otázka + zápor v min. čase OBSAH : Otázka + zápor v min. čase ČÍSLO PROJEKTU.
Označení DUM 13 _ 20 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_07_Past_simple.
Present simple Přítomný čas prostý. Kladná věta (+) kladnou větu vytvoříme jednoduše, za pomocí tvaru infinitivu slovesa, které chceme použít I drive.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_08_Past_simple_1.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
MINULÝ ČAS PROSTÝ /PAST SIMPLE/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
GE - Vyšší kvalita výuky
Jméno autora: Mgr. Jiří Kala Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_67
Past Simple – tvar a použití
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_64
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Minulý čas prostý pravidelných.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj5_47
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_Sei_III_09 Past simple
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Past simple – minulý čas prostý
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název: Past simple – regular and irregular verbs
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06
Transkript prezentace:

ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraPavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací oborAnglický jazyk Tématická oblastAnglický jazyk 6. ročník TémaPast simple - negative DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_07

Anotace: Tento materiál dětem představuje, jak se tvoří záporná věta v minulém čase. Str. 4,5 – zde je dětem teoreticky vysvětlena gramatika a ukázána na konkrétních příkladech Str. 6,7,8,9,10 – na těchto stranách si děti samy zkoušejí převádět kladné věty do záporu. Pro kontrolu si mohou kliknout na obrázek, pak se jim správná věta objeví

Tvorba oznamovací věty záporné V minulém času používáme pro tvorbu záporné věty pomocné sloveso DID Pomocí tohoto slovesa a záporu NOT vytvoříme DIDN´T Plnovýznamové sloveso zůstává v základním tvaru HE DIDN´T PLAY V minulém času používáme pro tvorbu záporné věty pomocné sloveso DID Pomocí tohoto slovesa a záporu NOT vytvoříme DIDN´T Plnovýznamové sloveso zůstává v základním tvaru HE DIDN´T PLAY

Časování slovesa v záporu I didn´t play We didn´t play You didn´t play You didn´t play Hedidn´t play They didn´t play She didn´t play It didn´t play I didn´t play We didn´t play You didn´t play You didn´t play Hedidn´t play They didn´t play She didn´t play It didn´t play

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení She cooked the cake last Monday. She didn´t cook the cake last Monday They danced at the concert last month. Jim and Lucy walked at the beach on holiday They didn´t dance at the concert last month. Jim and Lucy didn´t walk at the beach on holiday.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení They watched TV yesterday. They didn´t watch TV yesterday. He listened to the music yesterday evening. She kissed him at the wedding last year. He didn´t listen to the music yesterday evening. She didn´t kiss him at the wedding last year.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Tom coloured the pictures in the evening. Tom didn´t colour the pictures in the evening. My mother worked on the computer at night. We visited London in My mother didn´t work on the computer at night. We didn´t visit London in 1999.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení He opened the window one minute ago. He didn´t open the window one minute ago. My dad cleaned the garden yesterday. I helped my mum with lunch. My dad didn´t clean the garden yesterday. I didn´t help my mum with lunch.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení The policeman stopped the car in the morning. The policeman didn´t stop the car in the morning. My brother looked at the stars at night. We printed the photos last week. My brother didn´t look at the stars at night. We didn´t print the photos last week.

Zdroje: Vaření: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tanec: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pláž: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Koukání na televizi: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Poslech rádia: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Polibek: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kreslení: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Psaní na počítači: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Big Ben: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Okno1: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Práce na zahradě: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pomáhání v kuchyni: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Policista: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Okno2: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tiskárna: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: