Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06
Škola Základní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autora Pavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací obor Anglický jazyk Tématická oblast Anglický jazyk 6. ročník Téma Past simple - positive

2 Anotace: Tento materiál slouží k představení tvorby minulého času v kladných větách oznamovacích. Je zaměřen na pravidelná slovesa. Str. 4-6 – tyto stany slouží k představení gramatiky, obsahují teoretický návod na tvorbu daného času Str. 5 – na této straně je přehled pravidelných sloves, každé dítě si jedno sloveso vybere a vyčasuje ho v každé osobě Str – tyto stránky slouží k procvičování daného času, děti překládají věty do anglického jazyka.Pro kontrolu kliknou na daný obrázek a věta se jim zobrazí

3 Past simple regular verbs – positive and negative sentences

4 Positive sentence – kladná věta oznamovací
Kladná věta v minulém čase se tvoří přidáním koncovky –ED k základnímu tvaru slovesa LISTEN LISTENED WORK WORKED LOOK LOOKED

5 Vyjimky v tvorbě minulého času
Pokud sloveso končí na –E, přidáváme pouze koncovku –D LIVE LIVED Pokud je sloveso jednoslabičné a od konce je souhláska samohláska souhláska, poslední samohlásku zdvojujeme STOP STOPPED Pokud sloveso končí na –Y a před ním je souhláska, měníme –Y na –I HURRY HURRIED

6 Časování slovesa v minulém čase
I played We played You played You played He played They played She played It played

7 ÚKOL COOK DANCE CLEAN WASH JUMP HELP CLOSE PAINT WALK
Vyčasuj následující slovesa v minulém čase prostém COOK DANCE CLEAN WASH JUMP HELP CLOSE PAINT WALK FINISH LIVE VISIT STOP LOVE KISS START PRINT LISTEN WATCH ENJOY SMILE

8 Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni
na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Oni koukali včera na televizi. They watched TV yesterday. On poslouchal hudbu včera večer. He listened to the music yesterday evening. Ona ho políbila na svatbě minulý rok. She kissed him at the wedding last year.

9 Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni
na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Ona vařila dort minulé pondělí. She cooked the cake last Monday. Oni tančili minulý měsíc na koncertě. They danced at the concert last month. Jim a Lucy se procházeli po pláži na dovolené. Jim and Lucy walked at the beach on holiday.

10 Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni
na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Tom večer vybarvoval obrázky. Tom coloured the pictures in the evening. Maminka pracovala v noci na počítači. My mother worked at the computer at night. V roce 1999 jsme navštívili Londýn. We visited London in 1999.

11 Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni
na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Před minutou otevřel okno. He opened the window one minute ago. Tatínek uklidil včera zahradu. My dad cleaned the garden yesterday. Pomohla jsem mamince s obědem. I helped my mum with lunch.

12 Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni
na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Policista zastavil ráno auto. The policeman stopped the car in the morning. Bratr koukal v noci na hvězdy. My brother looked at the stars at night. Minulý týden jsme tiskli fotky. We printed the photos last week.

13 Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni
na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení V létě jsme skákali do bazénu. We jumped to the swimming pool in summer. V roce 2000 jste žil v New Yorku . You lived in New York in 2000. Babička mi volala před hodinou. My grandma called me an hour ago.

14 ZDROJE: Koukání na televizi: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Poslech rádia: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Polibek: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vaření: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tanec: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pláž: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kreslení: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Psaní na počítači: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Big Ben: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Okno1: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Práce na zahradě: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pomáhání v kuchyni: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Policista: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Okno2: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

15 Tiskárna: AUTOR NEUVEDEN. www. office. microsoft. com [online]. [cit
Tiskárna: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Skákání: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Socha svobody: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Telefonování: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06"

Podobné prezentace


Reklamy Google