MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ POSTUPY PŘI EXISTENCI RŮZNÝCH NÁSTROJŮ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A RŮZNÝCH TYPŮ ÚZEMÍ Ing. arch. Miriam Blažková ÚÚR Brno říjen 2006.
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Povinnosti a odpovědnost při přípravě a provádění staveb
Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Stavební zákon po novele s účinností od
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Výkon státního požárního dozoru ( dle zákona č. 350/2012 Sb.)
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
Stavební zákon Autorizace
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Novostavba rodinného domu
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Fakulta stavební ČVUT v Praze Katedra sídel a regionů
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Stavební právo.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Stavební právo. NOVÝ STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k , velká novela k
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Odbor dopravy a silničního hospodářství měÚ Valašské Klobouky
Stavební právo.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Informace o výzvě pro školy
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Umisťování staveb.
mapový aplikační server
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
územního plánování na obcích v roce 2007
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Územní opatření o stavební uzávěře
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Obsah územně plánovacích podkladů
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013

ORGANIZAČNÍ DĚLENÍ ODBORU Stavební odbor MěÚ Valašské Klobouky se od dělí na: obecný stavební úřad oddělení regionálního rozvoje a územního plánu Vykonává činnosti v rozsahu stanoveném stavebním zákonem (Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů) a plní další úkoly stanovené zvláštními právními předpisy. Počet zaměstnanců: Šest pracovníků, kteří mají ZOZ z obecného stavebního úřadu a územního plánování. Kontaktní údaje: Sídlo odboru - Masarykovo náměstí 275, Valašské Klobouky (2. nadzemní podlaží) Telefon: – vedoucí odboru Další informace: Pracovní doba: pondělí a středa8:00 – 17:00 hod. úterý a čtvrtek8:00 – 15:00 hod. pátek8:00 – 13:30 hod.

OBECNÝ STAVEBNÍ ÚŘAD Vydává: územní rozhodnutí: -o umístění stavby nebo zařízení -o změně stavby a změně vlivu stavby na využití území -o změně využití území -o dělení nebo scelování pozemků -o ochranném pásmu území souhlas souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru stavební povolení kolaudační souhlas souhlas nebo rozhodnutí o změně v užívání stavby souhlas nebo rozhodnutí o odstranění stavby, terénních úprav, zařízení rozhodnutí o změně stavby před dokončením Působnost: Valašské Klobouky, Lipina, Smolina, Mirošov, Poteč, Tichov, Drnovice, Vysoké Pole, Újezd, Loučka, Haluzice, Vlachovice, Vlachova Lhota, Křekov.

ODDĚLENÍ REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A ÚZEMNÍHO PLÁNU Úřad územního plánování -dotčeným orgánem v územních řízení v rámci celého správního území ORP Valašské Klobouky, kde hájí zájmy územního plánování -posuzování dokumentací a záměrů staveb v rámci celého správního území ORP Valašské Klobouky, ve vztahu k platným ÚPD Pořizovatel ÚPD -pořizování územně plánovacích dokumentací pro město Valašské Klobouky -pořizování územně plánovacích dokumentací pro obce, které o to požádaly v rámci správního území ORP Valašské Klobouky Pořizovatel územně analytických podkladů -Pořizování územně analytických podkladů pro celé správní území ORP Valašské Klobouky Působnost: Valašské Klobouky, Lipina, Smolina, Mirošov, Poteč, Tichov, Drnovice, Vysoké Pole, Újezd, Loučka, Haluzice, Vlachovice, Vlachova Lhota, Křekov, Rokytnice, Jestřabí, Štítná nad Vláří, Valašské Příkazy, Študlov.

MAPA PŮSOBNOSTI STAVEBNÍHO ODBORU

OBECNÝ STAVEBNÍ ÚŘAD - PLATNÁ LEGISLATIVA Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu(stavební zákon) ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích Vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb Vyhláška č. 503/2006 Sb., o podrobnější úpravě územního řízení, veřejnoprávní smlouvy a územní opatření Vyhláška č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využití území Vyhláška č. 268/2009 Sb., o technických požadavcích na stavby Vyhláška č. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb

ZMĚNY V LEGISLATIVĚ OD Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) ve znění pozdějších předpisů, poslední změna č. 167/2012 Sb., a č. 350/2012 Sb., tzv. „Velká novela stavebního zákona“ Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích ve znění pozdějších předpisů, poslední změna č. 359/2012 Sb.

STAVEBNÍ ZÁKON § 79 odst. 2 - Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují § 80 odst. 3 - Rozhodnutí o změně využití území ani územní souhlas nevyžadují § 96 - Územní souhlas § Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební povolení ani ohlášení § Jednoduché stavby, terénní úpravy a udržovací práce vyžadující ohlášení

ZÁKON O SPRÁVNÍCH POPLATCÍCH Správní poplatek Rozhodnutí o umístění stavby: Ke stavbě pro bydlení s nejvýše 3 byty1 000 Kč Ke stavbě pro bydlení s více než 3 byty5 000 Kč Ke stavbě, která plní doplňkovou funkci k předcházejícím stavbám500 Kč Ke stavbě garáže nejvýše se 3 stáními500Kč Vydání stavebního povolení: Ke stavbě pro bydlení s nejvýše 3 byty5 000 Kč Ke stavbě pro bydlení s více než 3 byty Kč Ke stavbě, která plní doplňkovou funkci k předcházejícím stavbám500 Kč Ke stavbě garáže nejvýše se 3 stáními1 000Kč

ARCHITEKT MĚSTA Na základě smlouvy mezi městem a Ing. arch. Petrem Zámečníkem zabezpečuje stavební úřad konzultace s architektem u téměř všech druhů staveb. Konzultace probíhají v budově MěÚ Valašské Klobouky, Masyrykovo nám. 275, zasedací místnosti dv. č. 119 dle následujícího rozpisu: – – – – – – – – PŘÍPADNÉ DOTAZY A TELEFONICKÉ OBJEDNÁNÍ KONZULTACE NA ČÍSLE tel:

DĚKUJI ZA POZORNOST! Ing. Alois Oliva vedoucí stavebního úřadu MěÚ Valašské Klobouky Masarykovo náměstí Valašské Klobouky tel.: mobil: