Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 3. dubna 2014.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Bezpečnostní systém ČR
Úřad práce České republiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Stavební uzávěra základní informace
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Roční seminář pro vodoprávní úřady
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
Seminář s krajskými úřady
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Pozemkové úpravy.
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
STAVEBNÍ ZÁKON.
Základní informace o programu
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Principy fungování spolku BISON
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
Autoevaluace z pohledu
Informace k tezím rekodifikace
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Život bez střeva , Praha.
Úvodní informace o Fondu malých projektů
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice

Projekt Spolupráce obcí Zlínska a Stredného Ponitrie Partneři Sdružení měst a obcí Východní Moravy a Regionálne sdruženie miest a obcí regionu Stredné Ponitrie Realizace projektu 3/2012 až 2/2014 Rozpočet celkem ,- EUR Hlavním cílem projektu je vzájemná přeshraniční integrace obcí při spolupráci na přeshraničních projektech. 2

Aktivity projektu Analýza přeshraniční spolupráce obcí Zlínského a Trenčínského kraje Odborné semináře na téma Zadávání veřejných zakázek Odborné semináře na téma Stavební zákon a související předpisy. Odborné semináře na téma "Financování společných projektů a vedení účetnictví" Konference – dvoudenní akce k navázání osobních kontaktů Odborné semináře na téma "Rovné příležitosti" Odborné semináře na téma "Ochrana životního prostředí„ Vytvoření databáze projektových záměrů s možností vyhledat partnera Webové prezentace Monitoring a evaluace projektu 3

Indikátory projektu VP - Počet zpracovaných analýz 1 VP – Počet seminářů a konferencí 12 HCP – Počet seminářů a konferencí 5 VP – Počet účastníků seminářů 280 HCP – počet účastníků seminářů 100 VP – počet vytvořených partnerství 1 HCP – počet vytvořených partnerství 1 4

Přeshraniční spolupráce OPPS x FMP OPPS - Podpora projektů s přeshraničním dopadem většího rozsahu, nad 20 tis. Euro, Každý partner má svůj rozpočet a realizuje vlastní aktivity. FMP - Podpora projektů malého rozsahu v oblasti přeshraničních aktivit s možností investičních výdajů do výše 40 % celkového rozpočtu mikroprojektu. Finanční krytí FMP je přes vedoucího partnera projektu.

Územní vymezení Realizace mikro/projektu musí mít prokazatelný dopad min. do jednoho ze znázorněných krajů.

Stavební zákon Stavební zákon je součástí soukromého práva a zabývá se problematikou územního plánování. Část první Úvodní ustanovení (§1 až §3) definuje předmět úpravy a základní pojmy (stavební pozemek či územně plánovací dokumentace), část druhá Výkon veřejné správy (§4 až §17) upravuje působnost ve věcech územního plánování a stavebního řádu (např. orgány obce, orgány kraje, rada obcí pro udržitelný rozvoj území). Část třetí Územní plánování (§18 až §102) upravuje cíle, úkoly a nástroje územního plánování a poslední část Stavební řád (§103 až §157) se zabývá stavbami, stavebním dozorem, autorizovaným inspektorem a povinnostmi a odpovědností osob při přípravě a provádění staveb.

Stavební zákon – legislativa ČR zákon č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů – účinnost do 31. prosince 2006 zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu – účinnost od 1. ledna 2007 zákon č. 350/2012 Sb. = zákon, kterým se mění stavební zákon + dalších 14 souvisejících předpisů – účinnost od 1. ledna 2013

Stavební zákon – legislativa ČR vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb vyhláška č. 503/2006 Sb., o podrobnější úpravě územního rozhodování, územního opatření a stavebního řádu vyhláška č. 501/2006 Sb. o obecných požadavcích na využívání území vyhláška č. 268/2009 Sb., o technických požadavcích na využívání území vyhláška č. 398/2009 Sb., bezbariérová vyhláška

Stavba – pojem, právní režim „jakékoliv stavební dílo, vznikající stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na její stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání.“ § 2 odst. 3 stavebního zákona Stavby lze provádět: a) na základě stavebního povolení lze nahradit veřejnoprávní smlouvou o provedení stavby nebo terénní úpravy b) na základě „souhlasu s provedením ohlášené stavby“ c) volně

Legislativa SR Stavební proces je v oblasti legislativy usmerňovaný Zákonom č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (Stavebný zákon).

Schéma stavebního procesu v ČR

Schéma stavebního procesu SR

RNDr. Otakar Prudil ředitel tř. T. Bati Zlín Tel.: Děkuji Vám za pozornost!