POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU OBČANŮ. Pojištění odpovědnosti:  Pojištění odpovědnosti za škodu občana  Pojištění za škodu způsobenou při výkonu povolání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Tereza Krupová. východiska nového občanského zákoníku (NOZ) vybrané novinky a změny zásady stavba součást pozemku rodinné právo dědické právo závazky.
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Pracovní právo. Pohovor
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Aktuálně k novele zákona o účetnictví v souvislosti s rekodifikací soukromého práva Odbor účetnictví a audit Ministerstvo financí.
Majetkové pojištění jinak BEZPEČNÝ DOMOV Pojištění budov, bytů, chalup a domácností.
Ing.Lenka bombera piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_EKO40 Název školy.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Odvětví pojištění - přehled Petr Mrkývka. Odvětví pojištění Odvětví životních pojištění Odvětví neživotních pojištění viz příloha zákona o pojišťovnictví.
Právní regulace pojišťovnictví POJIŠŤOVNICKÉPRÁVO JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D (upravila JUDr. Dana Šramková, Ph.D.)
Zpřístupňování a zveřejňování osobních údajů ze zasedání orgánů obce a orgánů kraje Igor Němec Předseda Úřad pro ochranu osobních údajů.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Občanské právo 2 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
FINANČNÍ GRAMOTNOST POJIŠTĚNÍ - ÚVOD. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Soudy a soudní řízení VY_32_INOVACE_03-56 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Občanská výchova Tematický okruh: Stát a právo.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_2101_POJIŠTĚNÍ AUTA Téma: Pojem _ POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_12_ Státní vyznamenání Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_12.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Dohoda o náhradě škody.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Allianz pojišťovna, a. s. Novinky MBI.
Jak získat právní radu bezplatně či za sníženou odměnu
Místní rozpočtové jednotky
Název vzdělávacího materiálu
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Název vzdělávacího materiálu
Občanské soudní řízení I.
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Název vzdělávacího materiálu
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Odpovědnost za poškození životního prostředí
Pracovnělékařské služby
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
ANOTACE POLOŽIT ŽÁKŮM NĚKTERÉ OTÁZKY Z OBLASTI PRÁVNÍHO VĚDOMÍ
Správa sociálního zabezpečení
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Přehled nejdůležitějších novinek
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
FINANČNÍ GRAMOTNOST Daně a veřejné rozpočty
Hlavatý 4.B – Cestovní ruch
1.
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Hledáme klíč k právům dětí
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
– pojištění ve financování
Karlovy Vary
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Podpora samostatného bydlení
Transkript prezentace:

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU OBČANŮ

Pojištění odpovědnosti:  Pojištění odpovědnosti za škodu občana  Pojištění za škodu způsobenou při výkonu povolání  Povinné ručení

Pojištění odpovědnosti za škodu občana:  pojištění z činnosti v běžném občanském životě  pojištění vlastníka, držitele, nájemce nebo správce nemovitosti  pojištění vlastníka budovy, díla ve stavbě nebo v demolici

Pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě se řídí ustanovením Občanského zákoníku § 788 odst. 2 a vztahuje se na škody způsobené pojištěným v rámci vedení domácnosti, při rekraci a zábavě, při rekreačních sportech, jako chodcem nebo cyklistou (či při provozu jiného nemotorového vozidla), při opatrování malých domácích zvířat a zbraní, držených na základě povolení. Pojištění se dále vztahuje na odpovědnost pomocných osob zaměstnaných v domácnosti pojištěného za škody způsobené třetím osobám.

Pojištění odpovědnosti se vztahuje na škody vzniklé: v běžném občanském životě při vedení domácnosti a provozu jejího zařízení při rekreačních sportech při rekreaci a zábavě při chovu drobných zvířat při používání legálně držených zbraní při provozu nemotorového plavidla

Pojištění odpovědnosti se nevztahuje na škody:  způsobené úmyslně nebo převzaté nad rámec stanovený právními předpisy nebo převzaté ve smlouvě  způsobené provozem vozidla  v rozsahu, v jakém vznikl nárok na plnění z pojištění odpovědnosti za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání  vzniklé na životním prostředí  vzniklé v souvislosti s válečnými událostmi, vzpourou, povstáním apod.

Pojištění odpovědnosti se nevztahuje na škody:  vzniklé na věcech, které pojištěný užívá  způsobené jadernou energií, azbestem nebo formaldehydem  způsobené přenosem viru HIV  způsobené geneticky modifikovanými organismy nebo toxickými plísněmi

Další situace, kdy není nárok na plnění: poškozenou osobou je osoba žijící ve společné domácnosti nebo příbuzný v řadě přímé Uplatňované pokuty či penále, které mají represivní, exemplární nebo preventivní charakter za jakékoliv platby, náhrady nebo náklady požadované v souvislosti s uplatněním práva na ochranu osobnosti či jiné obdobné nemateriální újmy

Pojištění odpovědnosti se vztahuje na rodinné příslušníky žijící ve společné domácnosti (zletilé děti jen po dobu přípravy na povolání, nejvýše do 26 let věku). Vztahuje se rovněž na pomocníky v domácnosti a osoby, jimž bylo svěřeno opatrování bytu nebo zvířete.

372 Kč ročně; limity:  škoda na zdraví: Kč  škoda na věci: Kč  škoda finanční: Kč Spolupojištěnými všichni rodinní příslušníci žijící ve společné domácnosti, platnost po celé Evropě.

varianta NORMAL; limity:  škoda na životě nebo zdraví Kč  škoda na majetku Kč  ostatní škody Kč varianta EXKLUSIV; Kč ročně, limity:  škoda na životě nebo zdraví Kč  škoda na majetku Kč  ostatní škody Kč

varianta OPTIMAL; Kč ročně, limity:  škoda na životě nebo zdraví Kč  škoda na majetku Kč  ostatní škody Kč Platí po celé Evropě; v případě současného sjednání pojištění domácnosti poloviční sazba za pojištění odpovědnosti

varianta s platností po celé ČR; v limitech nerozlišující škody na majetku a zdraví: Plnění do Kč: 280 Kč ročně Plnění do Kč: 480 Kč ročně Plnění do Kč: 680 Kč ročně

varianta s platností po celé Evropě; 980 Kč ročně, limity:  škoda na životě nebo zdraví Kč  škoda na majetku Kč  ostatní škody Kč

Pojištění odpovědnosti lze sjednat jen v rámci pojištění domácnosti; limity:  varianta I.: škoda na zdraví: Kč, škoda na věci: Kč, následná škoda: Kč  varianta II.: škoda na zdraví: Kč, škoda na věci: Kč, následná škoda: Kč  varianta III.: škoda na zdraví: Kč, škoda na věci: Kč, následná škoda: Kč

Zdroje:     