Integrovaný plán rozvoje města Vsetín regenerace bytových domů Seminář pro veřejnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Integrovaný plán rozvoje města Chrudim
Regenerace sídliště Rochlice
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Statutární město Chomutov vyhlásilo výzvu č. 1 k podávání žádostí o poskytnutí finanční podpory projektů Regenerace bytových domů v rámci Integrovaného.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.
Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice Ing. Martin Čech – manažer IPRM 
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Úspory energie a regenerace
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Veřejné projednávání,
VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
Informační seminář „Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji“ Krajský úřad Pardubického kraje
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ 26. června, Liberec Programy revitalizace bytového fondu pro řešení energetické náročnosti JUDr. Ing. Eva Helclová ředitelka.
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
IPRM Sídliště Kročehlavy Regenerace bytových domů.
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ vedoucí odd. úvěrů PO Olomouc
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Mgr. Karolína Smetanová,
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Integrovaný plán rozvoje města Vsetín regenerace bytových domů Seminář pro veřejnost

Pro koho jsou dotace určeny? Vlastníci bytových domů (SVJ, bytová družstva, město, další právnické a fyzické osoby) Bytový dům = více než polovina jeho podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé bydlení a je k tomuto účelu určena,má nejméně čtyři samostatné byty, budova je zkolaudována jako bytový dům, nebo dům s byty. Bytový dům se nachází v tzv. deprivované zóně města (vysoká nezaměstanost, nízká ekonomická aktivita, vysoký index stáří, vysoký podíl sociálních dávek na osobu, vysoká kriminalita)

Seznam ulic Benátky, Dělnická, Dolní náměstí, Družby, Družstevní, Dukelská, Havlíčkova, Hlásenka, Jiráskova, Josefa Sousedíka, Kobzáňova, Konečná, Korejská, Matouše Václavka, Na Hrázi, Na Kamencoch, Na Plavisku, Na Příkopě, Na Rovině, Na Rybníkách, nám. Svobody, Pod Žamboškou, Poschla, Příčná, Sadová, Sušilova, Svárov, Školní, Těšíkov, Tyršova, U Hřiště, U Slévárny, U Trati, Václavkova, Zahradní, Záviše Kalandry, Zelená, Žerotínova. Části ulic –4. května, Mostecká, Smetanova, Štěpánská, U Křivačkárny, V Zahrádkách, Potůčky.

Důležitá čísla Objem celkových investic do bytových domů v rámci IPRM Vsetín – cca 120 mil. Aktuální výzva je vypsaná na 70 % celkových nákladů, tj. cca 84 mil. Kč) Výše dotace: 40 % uznatelných nákladů (Dotace je vyplácena vždy zpětně)

Na co lze žádat dotaci Modernizace, rekonstrukce nebo technické zhodnocení hmotného majetku: zateplení obvodového pláště domu (zateplení fasády, střechy, výměna oken, vnějších dveří), zateplení vnitřních konstrukcí, pořízení, modernizace a rekonstrukce technického vybavení bytového domu (otopné soustavy včetně měření spotřeby tepla, rozvodu tepla, plynu a vody, vzduchotechniky, výtahu, výměna elektrických kabelů ve společných prostorách domu a přívodů k jednotlivým elektroměrům), odstranění statických poruch domů (např. nosných zdí a základových zdí, stropních konstrukcí), rekonstrukce, modernizace, popř. technické zhodnocení, společných prostor (schodiště, chodby, střechy), sanace základů a hydroizolace spodní stavby, rekonstrukce či modernizace lodžií, balkonů (např. výměna zábradlí, balkonů),

Na co dotaci uplatnit nelze Mezi tzv. neuznatelné výdaje patří např.: –služby spojené s administrací projektu a zpracováním projektové žádosti, –projektová dokumentace, –neinvestiční výdaje u aktivit typu regenerace bytových domů, –náklady na výběrová a zadávací řízení, –DPH, pokud příjemce má nárok na odpočet DPH na vstupu. –splátky půjček a úvěrů, úroky z úvěrů, –sankce a penále, –výdaje na záruky, pojištění, bankovní poplatky, správní poplatky

Obsah žádosti Žádost zpracovaná a zfinalizovaná v aplikaci Benefit7 Doklad o partnerství - jsou-li do projektu zahrnuti partneři. výpis z katastru nemovitosti nebo list vlastnictví a katastrální snímek zobrazující dotčenou budovu Prokázání právní subjektivity žadatele Projektová dokumentace v rozsahu technická zpráva, situace, půdorysy, pohledy a řezy, položkový rozpočet a harmonogram prací. Platný doklad o povolení stavby podle zákona č. 183/2006 Sb. (pravomocné stavební povolení, veřejnoprávní smlouva, písemný souhlas stavebního úřadu s ohlášením stavebního záměru nebo čestné prohlášení, že nebylo stavebním úřadem vydáno rozhodnutí o zákazu provedení ohlášeného stavebního záměru. Platný průkaz energetické náročnosti budovy, podle vyhlášky, ve kterém se doporučená opatření shodují s aktivitami, které žadatel plánuje realizovat Doklad povinný u zateplení obvodového pláště, výměna výplní otvorů (okna, vnější dveře), zateplení střechy/podlahy Fotodokumentace stávajícího stavu

Schvalovací proces Orgány IPRM v čtvrtletních intervalech provedou hodnocení aktuálně doručených žádostí Úspěšní žadatelé obdrží od města potvrzení o zařazení do IPRM, které spolu s žádostí a přílohami předloží na pracoviště Centra pro regionální rozvoj v Olomouci (CRR). CRR do 5 pracovních dnů od ukončení posouzení přijatelnosti zašle žadateli tzv. Potvrzení o způsobilosti projektu Datum uvedený na potvrzení je počátečním datem způsobilosti výdajů u projektu. Od tohoto dne může žadatel zahájit stavební práce, uzavírat smlouvy s dodavateli nebo provádět závazné přísliby objednávek zařízení.

Výběr dodavatele Žadatel nespadající pod působnost zákona o veřejných zakázkách je povinen postupovat dle ustanovení Příručky pro žadatele a příjemce a její přílohy č. 10 „Závazné postupy pro zadávání zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v programovém období 2007 – 2013“

Jak začít? Důkladně prodiskutovat v domovních samosprávách, co přesně chceme Nechat si zpracovat jednoduché nacenění a uvědomit si aktuální finanční pozici vlastníků jednotek (splácení úvěrů, výše prostředků na fondu oprav, jaká bude potřebná výše úvěru) Zvážit, zda jsme ochotni podstoupit zvýšenou administrativní zátěž, která je spojena s realizací projektu v rámci IPRM (relevantní zejm. u nízkonákladových investic) Nechat si zpracovat projektovou dokumentaci, popř. průkaz energetické náročnosti a získat vyjádření stavebního úřadu. Vyplnění formuláře žádosti o dotaci – Benefit 7

Konzultace Městský úřad Vsetín, odbor strategického rozvoje města Ing. Ladislav Baroň, tel.: Ing. Radomír Zimek, tel.: Centrum pro regionální rozvoj ČR, Olomouc Vedoucí: Ing. Ivana Šupová Jeremenkova 40B, Olomouc Tel.: , Fax:

Zpracování žádosti Benefit 7 (řazeno abecedně) ASPRO družstvo staveb a prací Smetanova 893, Vsetín JASY Vsetín, s.r.o. Jiráskova 1284, Vsetín JURÁŇ, s.r.o. Ústí 200, , Masarykova veřejná knihovna Dolní náměstí 1356, Vsetín

Zpracování žádosti Benefit 7 SPEDIMEX MORAVIA spol. s r.o. Smetanova 1075, Vsetín STAVITELSTVÍ Vsetín s.r.o. 4. května 836, Vsetín SVĚT OKEN, s.r.o. Jasenice 1254, Vsetín TM stav spol. s r.o. Jasenice 729, Vsetín

Energetické projekty Macík Tomáš, Ing. – Energetické projekty a výpočty staveb Rodinná 257, Vsetín,

***Děkuji za pozornost***