Dokumentácia a podklady k regulácii parkovania v Českej republike - všeobecné podmienky zavedenia regulácie a spracovania stratégie v mestách aneb automobil.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká parkovací asociace a její role při řešení dopravy v klidu
Advertisements

Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Sedm základních nástrojů řízení jakosti. Kontrolní tabulky Vývojové diagramy Histogramy Diagramy příčin a následků Paretovy diagramy Bodové diagramy Regulační.
Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
GEOGRAFICKÁ TOPOGRAFIE A KARTOGRAFIE. KARTOGRAFIE „Věda zabývající se konstrukcí a obsahem map zemského povrchu, jejich používáním, rozmnožování a.
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
BIKE SHARING PRO BRATISLAVU. Bike Sharing z pohledu uživatele: -občané Bratislavy i turisté budou moci využívat bike sharing co by součást veřejné dopravy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Předmět:Ekonomika Ročník: 3.ročník učebního oboru Autor: Mgr. Libuše Suchánková Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí se základním rozdělením mzdy.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Výzkum veřejného mínění v otázce výstavby obchodního centra
Úřad práce České republiky
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
STATISTIKA Starší bratr snědl svůj oběd i oběd mladšího bratra. Oba snědli v průměru jeden oběd.
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
MĚSTSKÁ POLICIE VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Pracovní porada Pracovní list.
Název vzdělávacího materiálu
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Marketingový výzkum. Marketingový výzkum Organizace marketingového výzkumu Cíl výzkumu Typ výzkumu Příprava výzkumného projektu Sběr dat Analýza výsledků.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Pracovní porada Pracovní list.
Zákon o sociálním podnikání
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO
Státní plavební správa
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Finance TNH 2 (S-5) Pavel Seknička.
Představení projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Práce na novelizaci odpadové legislativy v oblasti elektroodpadu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Život bez střeva , Praha.
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
TOC Class Problem I (jednodušší varianta P&Q analýzy) (v tomto konkrétním příkladu je P=Y a Q=Z – specifikace proměnných) Ing.J.Skorkovský, CSc.
Transkript prezentace:

Dokumentácia a podklady k regulácii parkovania v Českej republike - všeobecné podmienky zavedenia regulácie a spracovania stratégie v mestách aneb automobil stráví v průměru 90 % své životnosti v klidu petr horský listopad 2013

Regulace + měření = celek -Základní podmínkou regulace je změření stavu -Až na základě fáze měření mohu navrhovat parametry regulace, nebo je měnit -Regulace může být i pobídka PLACENÉ

Regulace parkování – kde? -Plošná regulace -centra měst -sídliště -Bodová regulace -sportoviště -kulturní zařízení -zdravotnictví -... PLACENÉ

Čím se máme řídit? -Zákony -o obcích -o pozemních komunikacích -o provozu na pozemních kom Vyhlášky -prováděcí vyhlášky k zákonům -Technické předpisy -dopravní značení -TEMPO PLACENÉ

Jak kdo může regulovat? -Veřejná sféra -jen když to zákon povoluje -Soukromý sektor -nesmí porušit zákon

Postup řešení -Analýza a rozbor stavu -Návrh konceptu řešení -Projednání konceptu -Sestavení koncepce s 20 letou vizí

Obsah koncepce -Řešení zón placeného stání -Řešení sídlištních zón -Návrh objektů HG -P&G – P&R -Časovou osu realizace -Provoz + organizace -Ekonomika

Nejčastější vady -Je řešená pouze jedná část problematiky (např. jen centrum města) -Zcela chybí financování koncepce (zejména pobídkové projekty jsou drahé) -Absentují demografické a socioekonomické vazby -Ctěme právo ( Řešení nesmí navádět k porušení zákona(ů) ) -Nereálné cíle = konečná -Apolitičnost

Několik poznámek -Všichni jsme zaspali - zůstaly v nás návyky -Máme zákony ale neumíme je vymáhat -Prostředky musí odpovídat cílům -Respektujme čas, prostor a člověka

Závěrem -Slovensko má alespoň základní programový dokument -V ČR jsme zcela na začátku -Až příliš často vítězí populismus -Co na to selský rozum? -...