Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategie celoživotního učení ČR Konference SVES 13. října 2010, Praha Jitka Krmíčková.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 KÚ Libereckého kraje.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Mgr. Kamila Klemešová Cvičení č. 7.  Zakládající státy =  70. roky =  80. roky =  90. roky =  2004 =  2007 =  2013 =
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výroční konference OP VK Dorint Hotel Don Giovanni, Vinohradská 157a,
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
IROP předpokládaná podoba implementace.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Strukturální fondy a základní principy využívání strukturálních fondů prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Firemní inovační politika Seminář 2 Ing. Jiří Polách.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Josef Středula, předseda ČMKOS
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Inovační potenciál České republiky
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Univerzitní město Olomouc
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Nařízení Evropského parlamentu a Rady
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
OP Meziregionální spolupráce
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
ZKRATKA PROJEKTU ČÍSLO PROJEKTU
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku, Lucembursko a Portugalsko Evropský sociální fond a vzdělávání Praha, 30. října 2008

Evropský sociální fond 2 Vzdělávání v ESF: pohyblivý cíl ►Původně zaměřen pouze na rekvalifikaci a mobilititu ►2000-6: podpora celoživotního učení systémy ► posílení lidského kapitálu, celý vzdělávací systém, důraz na výzkum a inovace

Evropský sociální fond 3 ESF : Strategický přístup Integrované směry pro růst a pracovní místa Národní reformní program (Lisabon) Strategické obecné zásady Společenství Národní strategický referenční rámec Operační programy Lisabonská agenda pro růst a pracovní místa Evropská strategie zaměstnanosti

Evropský sociální fond 4 ESF : Priority Zvyšování adaptability pracovníků, podniků a podnikatelů 18% Posílení sociálního začlenění znevýhodněných osob 14% Posílení institucionální kapacity na národní, regionální a místní úrovni 3% Podpora reforem v oblastech zaměstnanosti a začleňování 1% Posílení lidského kapitálu 34% Zlepšení přístupu k zaměstnání a udržitelnost 30%

Evropský sociální fond 5 Alokace na vzdělávání V EU je alokováno cca 26 miliard Euro na investice do lidského kapitálu: –Reformy vzdělávacích a školicích systémů –Zvyšování účasti na celoživotním vzdělávání –Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji

Evropský sociální fond 6 Kdo jsou klienti ESF? roční průměr milióny lidí Nezaměstnaní nebo neaktivní Ženy Mladší než 25 Starší než 54 Etnické minority a migranti Znevýhodnění

Evropský sociální fond 7 Kde je ESF čerpán? v miliardách EUR

Evropský sociální fond 8 Kdo čerpá z ESF? v EUR na obyvatele

Evropský sociální fond 9 ESF: 22% z €347 miliard na politiku soudržnosti 8% z celkového rozpočtu EU

Evropský sociální fond 10 Vyučované cizí jazyky na žáka

Evropský sociální fond 11 Změny pro období ►Strategický přístup – programy založené na prioritách (bez programového doplňku) ►Možnost 10% flexibility (ESF ↔ ERDF) ►Národní pravidla uznatelnosti ► N+3 pro období ►Prohlášení o shodě a auditní strategie ►Možnost průběžného uzavírání programu ►Vykazování nepřímých nákladů paušálem

Evropský sociální fond 12 Mládež s nejméně středoškolským vzděláním

Evropský sociální fond 13 Závěrem… ►Sladění dotací z ESF s národními nástroji ►ESF – příležitost k zásadní kvalitativní změně systému vzdělávání ►Jednoduchý implementační systém (pro realizátory projektů)

Evropský sociální fond 14 Pro více informací o ESF: Děkuji za pozornost!