Horská služba ČR NONSTOP SOS +420 1210.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
STS/S 10 Obsluha, používání a údržba MPT v jednotce podle návodů k obsluze a interních aktů řízení Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina.
TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
ŽIVNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Turistické značky.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Bezpečnostní systém ČR
Dětský domov a Základní škola Liptál
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Identifikátor materiálu: EU
Pojem přeměna obchodní společnosti
Lyžařské běžecké trasy
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Hradec Králové, 17. září 2014.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
II. fáze legálně pobývajících cizinců a nelegálně pobývajících cizinců
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Daň z příjmů právnických osob
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_02_PRVOUKA
Digitální učební materiál
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
OHEŇ – DOBRÝ SLUHA, ZLÝ PÁN
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Přehled nejdůležitějších novinek
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Ochrana člověka za mimořádných událostí
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Poslanecká sněmovna ČR
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
RIZIKA PŘI ZIMNÍCH SPORTECH
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Transkript prezentace:

Horská služba ČR NONSTOP SOS

Historie horské služby První pronikání člověka do neznámých hor s sebou přineslo i první oběti. Jednalo se o lovce, bylinkáře a hledače zlata, kteří zabloudili a zahynuli. Proto roku 1850 vzniká koncesovaná služba průvodců a nosičů.

Historie horské služby V zimním období 1900 byla první organizovaná záchranná akce v Krkonoších. 24. března 1913 zahynuli v Krkonoších při závodě v běhu na 50 km Bohumil Hanč a jeho kamarád Václav Vrbata. Ve sněhové bouři Vrbata poskytl Hančovi část svého oděvu, ačkoli věděl, že nasazuje vlastní život, což bylo posuzováno jako základní čin v pomoci člověka člověku v horách, a proto je 24. březen slaven jako Den Horské služby v ČR.

Historie horské služby Po první světové válce dochází k velkému rozvoji lyžařství v českých zemích a díky tomu stoupá počet zimních návštěvníků hor. Tím se i zvyšuje počet úrazů a tragických nehod.

Historie horské služby Před zimou v roce 1934 se vytvořil v Krkonoších samostatný záchranný sbor o šesti oddílech. Zima je dokonale prověřila, a tak 12. května 1935 byla založena jednotná organizace Horské služby v Krkonoších.

Historie horské služby Politické události a druhá světová válka přerušily existenci HS, ale jen co do jména. Podstata práce a myšlenka přežívaly i za okupace.

Historie horské služby V září 1945 dochází k obnovení činnosti Horské záchranné služby (HZS) v Krkonoších. Postupně vznikají záchranářské spolky i v jiných oblastech. V roce Jeseníky, Šumava, Orlické hory, Beskydy, Jizerské hory, Krušné hory. V roce 1950 se usnesl aktiv dobrovolných pracovníků HZS a požádal o zařazení do tehdejšího Státního výboru pro tělesnou výchovu a sport v Praze. Byly schváleny stanovy HZS.

Poslání a úkoly Horské služby ČR organizuje a provádí záchranné a pátrací akce v horském terénu poskytuje první pomoc a zajišťuje transport zraněných vytváří podmínky pro bezpečnost návštěvníků hor zajišťuje provoz záchranných a ohlašovacích stanic HS provádí instalaci a údržbu výstražných a informačních zařízení spolupracuje při vydávání a rozšiřování preventivně- bezpečnostních materiálů informuje veřejnost o povětrnostních a sněhových podmínkách na horách a opatřeních HS k zajištění bezpečnosti na horách

Poslání a úkoly Horské služby ČR spolupracuje s orgány veřejné správy, ochrany přírody a životního prostředí a jinými orgány a organizacemi sleduje úrazovost a provádí rozbor příčin úrazů na horách, navrhuje a doporučuje opatření k jejímu snížení provádí hlídkovou činnost na hřebenech, sjezdových tratích, pohotovostní službu na stanicích a domech HS provádí lavinová pozorování připravuje a školí své členy a čekatele spolupracuje s ostatními záchrannými organizacemi doma i v zahraničí

Něco navíc DsvNo